Joulutauolla

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 7. joulukuu 2015 kello 12:10

Kuulostaa aina yhtä hupaisalta tuo joulutauko. Tauko tulee siitä, että lauluryhmät ja kuorot ovat siirtyneet harjoitustauolle, mutta todellisuudessa viikot täyttyvät erilaisista esiintymistä ja tapahtumista. Toki joulunpyhinä ehditään vähän huokaistakin ja ladata akkuja tulevaan kauteen. Valmistelutöitä tehdään myös tulevalle keväälle.

Kulunut syksy meni omasta mielestäni ennätysnopeasti. Laulukoulu ja jatkoryhmä tuntuivat loppuvan heti aloittamisen jälkeen. VIMMAlla sen sijaan oli tarpeeksi harjoitusaikaa Sibelius-konserttia varten, jos nyt sellaista kuin tarpeeksi harjoitusta on koskaan. Iso ilonaihe on uusi lauluryhmä, jonka esiintymistä Joululaulajaisissa odotan innolla. Ryhmäähän kuulee myös Kummisedässä ke 9.12. klo 18:30, mutta itse en sinne pääse.

Nuorisokuoro Beat pitää ensimmäisen oman joulukonserttinsa tänään kaupungintalolla. Kannattaa tulla kuulolle, sittä nuoret laulajat ovat valmistaneet hienon konserttiohjelman, jossa perinteisimpiä joululauluja ei kuule. Beat ahkeroi myös muissa esiintymisissä, joista kaikille avoimia tilaisuuksia ovat Pikku Pietarin torikujalla la 12.12. puolen päivän maissa ja KYSillä jouluaattona klo 10.

Sibeliusta juhlitaan huomenna 8.12. suomalaisen musiikin päivänä ja Sibeliuksen syntymäpäivänä. Tulethan sinäkin torille puoli kuudelta laulamaan Finlandia-hymniä yhdessä satojen kuopiolaisten kuorolaisten kanssa? Jatkot on tuomiokirkossa kuudelta. Siellä kuullaan lisää Sibeliuksen kuoro- ja yksinlauluja. Ja Finlandia kokonaan urkuversiona. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Torilta tulee muuten suoraa lähetystä Periscope-sovelluksen kauttaa @JaanaTurunen -tililtä. Kirjaudu siis sinne ja seuraa minua, jos haluat nähdä tapahtuman suorana. Jonkun hetken se näkyy myös jälkeen päin (muutaman tunnin käsittääkseni).

Maestran kausi päättyy ensi maanantaina 14.12. Joululaulajaisiin kaupungintalon juhlasalissa. Sinne on kaikille vapaa pääsy. Puoli kuudelta on tarjolla glögiä Kuopion ruoka-apu ry:n tarjoamana. Samalla voi osallistua heidän toimintansa tukemiseen (keräys ruoka-avun toimittamiseen tarvittavan auton hankintaa on meneillään). Varttia vaille kuusi esiintyy siis uusi Maestra-lauluryhmä ja kuudelta lauletaan kaikki yhdessä. Tervetuloa!

Viimeisimmät postaukset