Mikä lapselle nimeksi?

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 5. helmikuu 2016 kello 15:30

Kaikki Jaanan laulutreenit oli tältä viikolta peruttu open sairastumisen takia, joten oli vain Teijan lauluryhmätunti keskiviikkona. Puhuttiin ryhmän nimivalinnasta, joka onkin osoittautunut kinkkiseksi. Kaikki sopivan oloiset nimet tuntuvat jo olevan jonkin firman tai yhteisön  käytössä. Kukaan ei toki voi omia yksittäistä sanaa, mutta mieluummin tietenkin ottaisimme nimen, joka ei heti tuo mieleen jotain muuta. Yritän vielä: Kävisikö KAJAHDUS? Tai lyhyemmin KAJAUS? Pitäisihän tämän lauluryhmä-lapsen jo nimi saada.

Myrskyluodon Maijaa kerratessamme Teija sanoi ääneen sen, mitä olen alusta asti epäillyt: Tämä biisi ei taivu hyvin ryhmänä laulettavaksi. Ensinnäkin siksi että se on alun perin instrumentaali, ja toiseksi koska edellisestä johtuen se on rytmityksiltään ryhmälle hankala. Korviini sattui radiosta paras ikinä kuulemani vokaaliversio tästä. Lasse Mårtenson soitti pianoa ja duetoi ruotsalaisen naislaulajan kanssa sanattomasti duubiduu-tyyliin mahtavasti svengaten. Yhtyelauluna voisi onnistua Rajattomalta… mutta meille liian kovaa kamaa tässä vaiheessa, sanoisin.

Voice of Finland jatkuu TV:ssä kiinnostavana. Hyviä laulajia, ja hienosti erilaisia, tulee kuin turkin hihasta. Useimmiten olen valinnoista samaa mieltä raadin kanssa, mutta pari kertaa olen ihmetellyt jonkun valjusti tai epävireisesti laulavan pääsyä jatkoon tai hyvä-äänisen jättämistä rannalle. Loppupeleissä kuitenkin vahva oma tyyli on tärkein voittoon vievä ominaisuus.

Kuntosalin ryhmätunneilla olen havainnut, että pop-rallit ovat kummasti pidentyneet. Treeneissä soi Suomi-pop, ja pumppisarjoja tehdessä biisit tuntuvat jatkuvan loputtomiin… aina lähemmäs neljää kuin kolmea minuuttia. Ja kertsiä kerrataan yhä vain, vaikka treenaajaparka on jo ihan hapoilla. No, samalla tulevat poppishitit tutuiksi, kun pakoonkaan ei pääse. 🙂

Kommentoinut Pirkko Liisa Ilkka 10. helmikuu 2016 14:27

Tässä muutama nimiehdotus RIEMU, HELSKE  ja TENHO(t).

Kommentoinut Marita Jama 8. helmikuu 2016 16:03

Tää käy yhä jännemmäksi! ”Aivojen hyvinvointi” kuulostaa minusta kuivan terveysvaikutteiselta, ikään kuin lääkärin määräämältä. Minä ainakin laulan koska RAKASTAN sitä, terveysvaikutus tulee bonuksena. Tästä syystä tarjoilen noita vahvan tunnepitoisia nimiä. Mutta INTO tuo mulle mieleen urheiluseuran… Seuraava tarjokkaani on ELOISA. Se tosin ei mitenkään linkity VIMMAAN mutta pyrkisi kuvaamaan ryhmän olemusta. (Voisi ehkä olla myös monikkomuoto ELOISAT?)

Kommentoinut Jaana Turunen 8. helmikuu 2016 12:44

Puijon seurakunnassa toimii lauluryhmä Verso, joten se kannattaa hylätä. Tuo laulaminen ja aivojen hyvinvointi -teema olisi kiinnostava. Ei vaan tule mieleen mitään järkevää: aivojumppa, dementian esto… Joko se Into oli jossain ehdolla?

Kommentoinut Riitta Särkilahti 7. helmikuu 2016 22:01

aivan,tulipa vielä mieleen Vimma Versot  tai jopa Vimma Varsat , kun ohjelmistokin on laidasta laitaan ..lisää ehdotuksia myös odotellen viimeistään ke tunnille

Kommentoinut Marita Jama 7. helmikuu 2016 19:45

Heitän vielä löylyä kiukaalle minäkin: Entäpä SOIVA – tai peräti VOIMA? Ajattelen Maestran kuoroa ja lauluryhmää parina, ja minkä mielikuvan nimet antaisivat yhdessä. VIMMA ja VOIMA ois aika väkevä yhdistelmä – täh?

Kommentoinut Riitta Särkilahti 7. helmikuu 2016 19:18

..entä Lauluryhmä Matkalla

Kommentoinut Riitta Särkilahti 7. helmikuu 2016 19:15

Tervehdys lauluryhmäläiset.Haastava on tämän nimiehdotusten keksiminen.Ehdotukseksi sain tikistettyä Lauluryhmä Intopinkee tai Intopinkeet.Mietinnässä myös miten löytyisi nimi mikä viittaisi laulamisen ja aivojen hyvinvoinnin korrelaatioon…

Viimeisimmät postaukset