Päivät kuin pilvet ohikiitävät

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 18. helmikuu 2016 kello 19:29

Otsikko on jostain runosta ja kuvaa hyvin sitä, kuinka kepeästi aika tuntuu kuluvan. Ihan huomaamatta on taas torstai ja viikko mennyt.

Sunnuntaina olin Kaupungintalolla kuuntelemassa ortodoksien Nikolaos-kuoroa ja Quattro voci -yhtyettä. Ortodoksinen kirkkomusiikki on niin tyynnyttävää. Ja ne ”itäiset harmoniat”, joita en pysty musiikillisesti analysoimaan, mutta jotka korvani kuulevat, täydentävät nautinnon. Nikolaos-kuoro on pieni, laskin lavalla olleen 12 laulajaa – mutta täyteläinen sointi heistäkin lähtee.

Konsertin jälkipuoliskolla esiintyneen kvartetin baritoni Bogdan Grasu teki niin ison vaikutuksen, että piti vallan googlata hänestä tietoja. Selvisi että mies on pappi Varkauden ortodoksisessa kirkossa. Hänen tummana hunajana hehkuvalla äänellään pärjäisi millä tahansa estradilla, niin viihteessä kuin oopperassa.

Kuorotreeneissä Jaana esitteli meille Barbershop-metodin. Siinä lauletaan moniäänisesti pieniä ”tageja”, fraasin mittaisia katkelmia, yhä uudelleen toistaen. Näin harjataan sävelpuhtautta ja yhteissointia. Kivaa!!

Gospelit on pantu naftaliiniin ja käymme täyttä höyryä uutta päin. Suen synty -laulussa minulle valkeni että sooloni ei rajoitukaan pariin ulvaisuun biisin alussa, vaan jatkossa seuraa lisää ulinaa säveltäjän kynänpiirtoja (ei siis nuotteja!) seuraten. Yskän karhentamasta kurkusta ei nyt kunnon ulinaa irronnut, mutta luvassa on haasteellisia hetkiä ajoitusten ja sävelkaarien säätelyn parissa.

Lauluryhmässä vetelimme iloisesti vanhaa italoiskelmää Tintarella di luna alkukielellä. Italiahan on meille helppoa ääntää. Mulla on tämä kotona vinyylillä Umberto Marcaton tulkintana. Siis juuri tämä: https://youtu.be/CJVSjHGI_Qo Niin herttaisen vanhanaikainen! Olen aina luullut että se on laulun ensilevytys – samalta vuodelta kumminkin kuin Minan kovasävyisempi versio.

Suutuin laiskamatooni ja otin esiin Opi lukemaan nuotteja -kirjani. Olen nyt hitaasti edennyt sivulle 41. Pureskelen, pureskelen…

Kommentoinut Pia Hakkarainen 19. helmikuu 2016 08:43

Voi ei! Huomasin tuon konsertin mainoksen ja sitten autuaasti unohdin sen! Olisin niin halunnut mennä tuohon konserttiin! Pitäisi laittaa kaikki aina heti kännyyn ylös.

Viimeisimmät postaukset