Kesää kaikille!

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 11. toukokuu 2016 kello 17:13

Beat-kuoron eiliseen kevätkonserttiin Kaupungintalolla on hyvä lopettaa tämä bloginpito taas kesän ajaksi. Kuoro esiintyi 13 tytön vahvuudella ja harkitun monipuolisella ohjelmalla. Enkunkielinen poppihan heiltä sujuu, tämä tiedetään ennestään. Nyt oli kiintoisaa kuulla millaisen käsittelyn heiltä saavat vanhan ajan kevätlaulut. Hyvin lauloivat, ilman kommervenkkeja. Kiitos tästä kuuluu tietysti myös Jaanalle, joka on saanut nuoret motivoiduksi ulos heidän mukavuusalueeltaan. Kuoron on hyvä laulaa monenlaista, silloin kehittyy ja voi myös löytää oman erityislaatunsa.

Beat esitti osan lauluja säestyksettä, jolloin sen kirkas sointi pääsi parhaiten esiin. Parissa laulussa yllättäen yksi kuorolainen soitti ukulelea. Sitä katsellessa heräsi mielihalu, että tuota minäkin voisin kokeilla. Ukulelella pääsee helposti soittamisen alkuun ja sen äänikin on mukavan hyväntuulinen. Lisää rohkeutta vain Beatin hawaijinkitaristin otteisiin. Turha ujous pois, kun kerran osaa!

Tunnin mittaisen konsertin lopulla yksi tytöistä alkoi voida pahoin ja joutui syöksymään salista kättä suun edessä pidellen. Muut eivät menneet paniikkiin – konsertin otsikkohan oli ”Kevät, ei paniikkia” – vaan jatkoivat tyynesti loppuun. Hyvin veivät läpi pitkän ohjelmansa – ja ulkoa tietysti. Jossain kohdin häivähti epävarmuutta tekstissä, mutta se on pieni (ja korjattavissa oleva) kauneuspilkku muuten onnistuneessa esiintymisessä.

Toivon Beatille hyvää jatkoa ja intoa nostaa rimaa entisestään. Ja meille kaikille maestralaisille aurinkoista, leppeästi svengaavaa kesää Bobby Darinin laulaman Lazy River’in sävelin. Jos ei tämä nosta sykettä niin ei mikään! https://youtu.be/46b4ur66TLs

– Ehkä nähdään sataman yhteislauluilloissa; ohjelma ainakin on mitä houkuttavin…

Kommentoinut Jaana Turunen 16. toukokuu 2016 13:25

Kiitos Marita taas kerran postauksistasi! Välitän tämän postauksen myös Beatin laulajille, jotka tekivät hyvää työtä taas kerran. Ensi vuosi on Beatin 5-v juhlavuosi ja hienot on suunnitelmat!

Viimeisimmät postaukset