Täällä ollaan taas!

Maestran 7. syksy käynnistyi ja samalla uudistuivat nettisivut. Onpas jännä aloittaa blogihomma taas ikään kuin alusta, uudessa ympäristössä. Tästä se lähtee…

VIMMA piti jo sunnuntaina 21.7. kuoroleirin tukikohdassamme Steiner-koululla. Käytiin heti kiinni uuteen lauluun Lasinen vuori, johon Jaana on tehnyt hienon sovituksen. Ja tietysti kerrattiin vanhoja, ulkoa niin paljon kuin mahdollista. Aikaa ei ole hukattavaksi, sillä Unikuvia-konsertit ovat Sotkulla jo 30.9. ja 1.10. Jaana ja minä luimme myös läpi kesällä kynäilemäni puheosuudet, tarkkaan ottaen 119 onelineria, jotka ripotellaan lauluryppäiden väleihin. Esiintymisasuiksi tulee pyjamat/yöpaidat. Yritämme ehkä saada Nanson sponssaamaan meille puvut, mutta jollei se onnistu niin omat monimuotoiset uniasut ovat minusta myös erinomaisen persoonallinen ratkaisu.

TEEMAtunnit alkoivat SuomiLOVE-lauluilla. Kyseinen tv-ohjelmaa tarjoaa tositarinoita ystävyydestä/rakkaudesta ja toivelauluesityksiä laidasta laitaan. Meidänkin biisilistastamme tulee varmaan kirjava… Kaiken sorttista lauletaan myös MAESTRALAULAJAT-tunnilla heti Teeman jälkeen. Näin aluksi tunnit eivät oikein erotu toisistaan – odotan profiilien terävöityvän kun päästään eteenpäin. Jaetaanko Teema-tunneilla enemmän taustatietoa ja keskitytäänkö Maestra-tunneilla enemmän tekniikka- ja tulkintapuoleen?

Myös uusi lauluryhmämme VINHA aloitti taas tutun terhakasti Teijan johdolla. Ohjelman teemaksi näyttää muodostuvan kansanlaulut eri maista, suomeksi laulettuina. (Arvaatteko kuka tätä ehdotti? Juu,  meikä se oli.) Heti ensimmäisestä satsista erottui Sari Kaasisen & Liisa Akimofin jännittävä Niin korkea oli taivas. Laulun sisältö herättää pohtimaan mistä se oikein kertoo. Hukuttautuvatko onnettomat rakastavaiset synkkään suolampeen?? Toisaalta alussa pariskunnan toinen osapuoli muistelee tapahtunutta. Mystinen juttu…

Sokeriksi pohjalle vielä pari kesäistä löytöäni. Tässä kotimainen vaan ei kotikutoinen laulaja-kantelisti Ida Elina: https://youtu.be/CADVNXAozzo. Ja Chilestä suuren Violeta Parran perintöä uljaasti jatkava Evelyn Cornejo: https://youtu.be/M__oyzIMRfU. Nauttikaa!

 

Viimeisimmät postaukset

1 ajatus aiheesta “Täällä ollaan taas!”

  1. Kiitos Jamatar alkutunnelmista! Pieni korjaus: nyt käynnistyi Maestran 8. toimintakausi. Ensimmäiset laulukoulut pidettiin jo 2009.

Kommentointi on suljettu.