Postaus n:o 222

Tämä on  tosiaan Maestra-blogini postaus numero 222, lähtien siis keväältä 2009. Meininki on jatkaa edelleen, vaikka alku uudella alustalla (?) on aika risukkoa…  Postaamaan en päässyt tänäänkään tosta vaan. Esiin läimähti vain WorldPressin W-logo tyhjässä tilassa vaikka miten yritin klikkailla. Vihdoin onnisti – mutta pelkäänpä että samat kiemurat on edessä taas ensi kerralla.

– Mutta eteenpäin sanoi mummo lumessa, Jaanaa lainatakseni. Kuoroharkoissa ei enää tarvottu umpihangessa, vaan polku alkaa jo tamppaantua selvemmäksi. Tehtiin alustava asemointi eli ryhmien sijoittelu stagelle. Ja yhä enemmän ”laput pois”. Oma henk.kohtainen murheeni on miten opin susisoolojeni ajoitukset, nousut, laskut ja vibratot. Toistaiseksi jännittää niin että tuskin edes kuulen mitä muut laulavat, mikä tietysti edelleen vaikeuttaa oman osuuden nivomista kokonaisuuteen. Mutta musiikillisesti  hieno konsertti on tulossa,  se on varmaa.

Lauluryhmätunti alkoi riemukkaasti uudella Sopineekos, syntyneekös -loilotuksella. Sari Kaasisen pajasta on peräisin tämäkin. Tykkään todella! Ja ryhmä huitelee jo jotain 20 osallistujan vaiheilla. Kokonsa puolestahan se voisi olla myös kuoro. (Mikä muuten mahtaa tässä tapauksessa olla ryhmän ja kuoron ero? Ehkä se että VIMMA-kuoro on neliääninen, VINHA-ryhmä taas maltillisesti kaksiääninen.)

Löysin kesällä Ylen Radio Suomesta supermainion musiikkiohjelman, jota suosittelen väkevästi kaikille: Pekka Laineen Ihmemaa, sunnuntaisin klo 10. Mies soittelee mitä milloinkin ja juttelee biisien välillä oivaltavasti musiikin olemuksesta. Koskaan ei tiedä mitä tulee, mutta pettymään ei joudu. Vaikket tietäisi käsillä olevasta aiheesta höhhäsen pöläystä, Pekka kyllä saa korvasi höristymään. Tällainen yleissivistynyt, rajaton musiikkitoimittaja on aarre. Ja tällainen ohjelma vastakohtana kaupallisten kanavien tasapaksulle hittimössölle on oikea kultakimpale. Yksi kaupallisista heitti pihalle Heikki Harman ja hänen Pop eilen ja toissapäivänä -ohjelmansa. Perskeles! Uskomatonta kuulijoiden aliarvioimista.

Tämän kirjoitti jamatar 1. syyskuuta 2016.

Viimeisimmät postaukset

2 ajatusta aiheesta “Postaus n:o 222”

  1. Alku on aina hankalaa. Niin minullekin, mutta kyllä tämä uusi blogialusta otetaan vielä haltuun!

    Mikä ero on kuorolla ja lauluryhmällä? Mitään virallista selitystä tuskin on olemassa. Kuoronjohtajan näkövinkkelistä isoin ero liittyy moniäänisyyteen. Kuoro viittaa moniääniseen lauluun ja lauluryhmä voi toimia vaikka yksiäänisenä. Lauluryhmä on myös pienempi kuin kuoro. Pieniä moniäänisiä lauluryhmiä kutsutaan lauluyhtyeiksi. Tosin isoja yksiäänisiä kuorojakin on olemassa…

    Lauluryhmä kuulostaa myös epävirallisemmalta kuin kuoro. Suurin osa suomalaisista kuoroista toimiikin yleishyödyllisenä yhdistyksenä ja ovat siten järjestäytyneitä toiminnassaan.

  2. Ekasta kommentista unohtui sanoa, että WOW!!!! Kerrassaan mahtava määrä postauksia. Tiedoksi sinulle ja muillekin, että vanhat Maestranetin blogipostaukset alkavat ilmestyä tänne hiljalleen. Ihka ensimmäiset postaukset löytyvät jo arkistosta ja lisää tulee, 525 kappaletta yhteensä.

Kommentointi on suljettu.