Lauluterveiset Berliinistä

Viime viikonloppuna Berliinissä oli ensimmäinen Euroopan Estill-verkoston kokoontuminen. Kahden vuorokauden tapaamiseen liittyyi runsaasti koulutusta ja tulevan suunnittelua. Erityishaastetta toi ylimmän kerroksen ilmastoimattomat kokoustilat, kun ulkona oli täysi auringonpaiste ja 36 astetta lämpöä. Kukapa olisi uskonut, että intiaanikesä iskee Keski-Eurooppaan elokuun lopussa.

Pedagogisia keskusteluja käytiin mm. siitä, miten Estilliä käytetään aloittajien koulutuksessa, kuorolaisten koulutuksessa, lasten ja nuorten koulutuksessa, musiikkiteatterikoulutuksessa ja puheterapiassa. Kiinnostavaa oli myös tutustua suomalaisen ääniterapeutin Marketta Sihvon kehittämään Lax Voxiin. Siinä on toimiva ja yksinkertainen laite ihan mattimeikeläisillekin äänen rentouttamiseen.

Vedin itsekin yhden työpajan, jonkä lopputuloksena haettiin uusia tapoja hyödyntää Estill-mallia laulu- ja äänikoulutuksessa. Hyvään alkuun päästiin, mutta lopputuloksia kehitetään vielä.

Kotimatka sujui rattoisasti kollegan seurassa Helsinkiin saakka samalla työpajan muistiinpanoja tutkien. Ja kuten pikkukaupungissa on tapana, tuttuja alkaa tulla joka paikassa vastaan. Niin nytkin. Kuopion koneeseen sain mukavaa seuraa ja löytyipä sieltä yksi VIMMA-kuorolainenkin.

Kuva: Leon Trayman

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s