Monenlaista viritystä

Eilen teematunnilla laskettiin, että tapaamme enää kolme kertaa ennen joulutaukoa. Kausi on kuin varkain hiipinyt loppusuoralle ja monenlaista viritystä on käynnissä.

VIMMA, Beat ja VINHA virittelevät laulujaan tulevia esityksiä varten. Joulukonserttiin ja joululaulajaisiin on kuukausi aikaa ja loppuaika menee kappaleiden hiomiseen, vireiden parantamiseen ja ulkoa jankkaamiseen. Joululaulajaisten jatkoille King’s Crowniin on myös työn alla lauluja. Onneksi on deadlineja: muutoin valmista ei tulisi ikinä.

Teematunneilla on todettu, että Eppujen laulut ovat hankalia laulaa. Erityisen hankalia ne ovat silloin, kun pianistin sormet ei osu oikeaan tai sävellaji on liian korkea. Allekirjoittaneelle jäi aika paljoin viritettävää ensi viikkoon. Maestralaulajien tunneillakin on todettu, että suomalainen iskelmäpop kuulostaa paljon helpommalta kuin mitä se on laulaa. Jos tulkitsen rivien väleistä oikein, tämän hetken laulusuosikki sillä tunnilla on Jaques Brelin Jos nyt lähdet pois (tai Ne me quitte pas, kuten originaaliversio kuuluu). Siinä tosin riittää vielä viritettävää muutamaksi kerraksi.

Uusista nettisivuista on tullut myös palautetta ja niitäkin on viritetty viime päivinä. Etusivulta löytyvät nyt niin tulevat tapahtumat kuin blogin kuulumiset ja viimeisimmät Facebook-päivitykset. Kaikki eivät naamakirjassa ole eivätkä halua olla, mutta nyt Maestran etusivulta voi tarkistaa, mistä siellä puhutaan. Viritystyö jatkuu tässäkin ja tulevan kevätkauden infon yritän koota paremmin toimivaksi. Kiitos palautteesta (jota saa tulla lisääkin)!

Suomessa juhlitaan perinteisesti etukäteen: joulu on joulupäivänä ohi, kun muu maailma vasta aloittaa, ja juhannuskin on juhlittu aattona valmiiksi. Suomen itsenäisyyttä tulee täyteen sata vuotta vuoden päästä, mutta juhlinta alkaa jo (viimeistään) vuoden vaihteessa. Maestrassa on viritetty Suomalaisten laulut -hanketta juhlavuoden 2017 kunniaksi. Sen näkyvin osa on kahdeksan yhteislaulutilaisuutta ensi vuoden aikana. Noissa lauluilloissa muistellaan itsenäisyyden aikaa laulumuistojen kautta. Lisätietoja tästä on tulossa itsenäisyyspäivän seutuvilla.

Monenlaista on vireillä siis.

Artikkelikuva on Suomussalmelta Reijo Kelan teoksesta Hiljainen kansa

 

Viimeisimmät postaukset