Kesä tulee?

Kai se kesäkin vielä tulee, lumikuuroista huolimatta… Maestran  kevät kuitenkin alkaa olla paketissa. Tässä kuluneen viikon kuulumisia:

Sunnuntaina VINHA esiintyi Teijan kera Männistön palvelukeskuksessa. Pikku konserttimme piristi ikäihmisten päivää ja ilahdutti meitä itseämmekin. Keikan päätteeksi juotiin hyvät pullakahvit tietäen ja tuntien, että olemme tervetulleet laulamaan uudestaan koska vain.

Myöhemmin sunnuntaina oli Sotkulla Beat-kuoron 5-vuotiskonsertin yleisöharjoitus. Likat vetivät tunnin setin, all in English. Valkoiset asut, kullakin erilaiset, lisäsivät visuaalista näyttävyyttä – kuoron kuvioliikunnasta puhumattakaan. Sanalla sanoen kunnioitettava ohjelma, jonka nuoret klaarasivat jo nyt nätisti. Syksyllä on varsinainen juhlaesitys, jota edeltää viikon tehotreeni Jaanan johdolla. Intoa ja myötätuulta Beat-poppoolle toivottaa täti Marita.

Maanantaina oli Maestra on Stage -ilta King’s Crownissa. VINHA esitti saman setin kuin Männistössä. Ravintolan akustiikka ei mikrofonitonta laulamista helli, mutta perumamme Kaupungintalon keikan sijasta VINHAN kevään pääesiintyminen oli nyt tässä. Tärkeintä oli että me teimme sen ja ylitimme kynnyksen, kukin omansa.

Ilta jatkui maestralaisten monisävyisillä lauluesityksillä. Esim. Maestra Men sekä duo Anu & Riitta esiintyivät yhdessä ja erikseen, tarjoillen mm. oopperan kummitusta ja ikivihreitä. Meikämimmi töräytti ilmoille vanhanpiian veisun ja herkisteli Kari Rydmanin laulelman Kaunein uni äärellä. Tytär videoi suorituksen ja sen katsominen jälkeenpäin – ja etenkin kuuleminen – oli, hmm… opettava kokemus.

Tiistaina laulettiin Kaupungintalolla ”Kansainvälinen Suomi”-teeman alla. Taas oli tupa miltei täynnä – ehkä ennakkotiedotteen Nightwish-maininta karkotti jokusen tulijan. Voimallisesti kaikui silti yhteislaulu nytkin. Vieressäni istunut nainen lauloi suvereenisti ja kantavalla äänellä joka kipaleen. Mutta ei ja voi: TAASKIN puuttui Anttilan keväthuumauksesta se sama ”Katso isi tanssii, hän morsian on kai…” säkeistö. Yritin karjua sekaan oikeita sanoja, mutta joukko jyräsi minut 6-0.

Kaupungintalon setissä mukana ollut Oi niitä aikoja muuten on venäläisen kabareelaulaja Aleksander Vertinskin ikivanha hitti, ei brittiperua kuten yleisesti luullaan. Kas tässä originaali: https://youtu.be/mMaz70bOd7w – olkaa hyvät!

Tiistai-iltana Suomen euroviisu jäi vaille finaalipaikkaa. Kaunis ja tyylikäs Blackbird ei koskettanut äänestäjiä tarpeeksi – liekö ollut liian yksinkertainen? Svenskit ne vain porskuttaa popin huippuosaajina.  Niillä on se salaisuus hallussaan…

Tämän kirjoitti jamatar 10.5.2017

Viimeisimmät postaukset

1 ajatus aiheesta “Kesä tulee?”

Kommentointi on suljettu.