Karaoke!

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 2. helmikuu 2010 kello 18:00

Ei tainneet japsit aavistaa, kun karaoken keksivät, millainen maailmanlaajuinen jättihitti siitä tulisi. – Jaana siis johti joukkonsa viime perjantaina Rauhalahden karaokebaariin, missä saimme laulella omassa porukassa. Kahdella laululla osallistuin minäkin. En kylläkään ihan saanut haluamaani venäläistä klangia Uralin pihlajaani, ja Kuolleen rakastetun ylä-äänet juuttuivat matkan varrelle… mutta kivaa oli! Erityisen mukava oli kuulla toisten taitavia esityksiä. Varsinkin melkein-kaimani Marika ihastutti musikaalisilla tulkinnoillaan. Terveisiä vain, jos satut lukemaan tätä!

Maanantaina palattiin taas arkeen Steinerkoulun päätyluokassa. Äänitreeneissä on aina jotain uutta jujua, että pysymme valppaina. Äänen suuntaaminen ”tötteröön” ja sieltä ulos tuottaa minulle yhä päänvaivaa. Ääni pysyttelee itsepintaisesti poskionteloiden tienoilla vaikka mitä mielikuvittelisin. No, jospa se loksahtaa kohdalleen kun en ongelmoi, laulan vain.

Ultra Bra on suosikkiyhtyeitäni, niinpä olikin ilo paneutua heidän lauluunsa Minä suojelen sinua kaikelta. Ovelia nämä Kerkko Koskisen sävelmät. Ja lisäpisteitä tulee hienoista laulustemmoista ja täyteläisestä soitinnuksesta. Tämä lahjakas joukkue oli aivan uniikki, etenivät kauas siitä mihin heidän 70-lukulainen esikuvansa Agit Prop musiikillisesti ylsi – vaikka hienoja lauluja ja sovituksia oli heilläkin.

Lauloimme taas Kukkuva kello-Kaksipa poikaa-Mää mää -sekametelisoppaa. Eikä siitä tullut meteliä ollenkaan, saati soppaa… Homma pysyi hallussa vaikka Jaana hajotti ryhmät niin että vieressä olijat lauloivat aina eri laulua.

Seuraava haasteeni on Onnelliset -laulun alttostemman oppiminen. Kunhan saan melodian nuppiini, ei äänissä laulaminen tuottane ongelmaa. Tai sittenhän tuo nähdään (=kuullaan), kun ruvetaan tosissaan treenaamaan.

Kommentoinut Marika Mononen 11. helmikuu 2010 09:55

Tulinpa tänne nyt vinkistä viisastuneena lukaisemaan kehut! Kiitos, lämmitti mieltä! 🙂 Isot kiitokset kaikille mukana olleille, olihan se vaan tosi hauskaa, eikö? 🙂

Viimeisimmät postaukset