Tyrmäävän tyylikäs joulutervehdys

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 1. joulukuu 2010 kello 16:37

Kyllä ystävät ja lähisuku nyt äimistyvät, kun saavat minulta joulukortin. Se ”kortti” nimittäin on tämä meidän soiva CD:mme, aivan tyrmäävän tyylikäs jo ulkonäöltään saati sisällöltään. Siitä tuli todella hieno. Kyllä kehtaa kuunnella ja lähetellä! Neljä kiekkoa lähti jo tänään ulkomaille. Pistin kuoromme englanninkieliseksi nimeksi Maestra Singers. Ei paha?

Jaana unohti tuoda maanantaina klubi-istuntoon laulukirjat, kun oli niin tohkeissaan CD:itten saapumisesta. No ei hätiä mitiä, kertailtiin Joululaulajaisia varten Pohjolan joulu -koostetta, erittäin mukavaa Kulkuset -sovitusta ja sitä ”Sokkarin tunnaria”. Lisämausteena afro-joululaulu Sing Noel, joka on silkkaa polyfonian ja ilmeisesti myös polyrytmian juhlaa – jos saisi kuulla sen väliin tulevan rumpusoolon.

Viikonloppureissulla Hesassa bongasin Vanhalta ylioppilastalolta CD-myyjäiset – ja sieltähän lähti mukaan läjä laulettua musiikkia: Fredmanin epistoloita (eri esittäjiä), Evert Taubea, Jacques Breliä ja Karita Mattilaa. Kelpaa näitä nautiskella koti-iltoina kynttilänvalossa, kunhan tulee joluluaika ja rauhaisat koti-illat. Koko syksy on ollut semmoista matalaliitoa ettei ole juuri ehtinyt levyjä kuunnella. Joskus käy jonkin uuden hankinnan kanssa niin, että tuikkaan sen vain ”kiireemmäksi ajaksi” muiden joukkoon, ja myöhemmin teen löydön: Ai, mullahan on tämäkin!

Musiikin kuuntelu on kyllä mielialajuttu. Nuoruuden sydänsärkyjä parantelin Rahmaninovin pianokonserton n:o 2 sävelin, lievempää melankoliaa tyynnytti Beethovenin Kuutamosonaatti. Energialaturina taas toimivat Brecht-laulut. Nykyisin en oikeastaan kuuntele musiikkia koska olen tietyssä mielentilassa, vaan päädyn musiikin vaikutuksesta tiettyyn mielentilaan. Siinä on vissi ero. Mutta musiikki, olipa se sitten laulettua tai soitettua, on jumalten lahja sekä tekijöilleen että kuulijoilleen.

Kommentoinut Jaana Turunen 1. joulukuu 2010 20:48

Marita, osuit aivan naulan kantaan – taas kerran!

Viimeisimmät postaukset