Olimme kaikki jo konkareita…

Käyttäjän Eila Peltokangas-Lommi lähettämä 17. elokuu 2011 kello 10:30

… kun asetuimme puoliympyrään laulukoulun toiselle tunnille!

Lyhyiden tervehdysten jälkeen kaikki ovat valmiita vastaanottamaan kurssin antia. Tunnelma on rento ja konstailematon, Jaana selventää sanallista viestiään puhumalla myös käsillään ja havainnollistamalla useimmiten myös kehollaan – ilmeet ovat näkemisen arvoiset, kun nan-nan-nan-nan-natetaan ”pikkutytön”ja ”nalkuttavan ämmän” äänellä! Kurssilla mukana olevan ulkomaalaisvahvistuksen myötä saamme oleellisimmat asiat myös englannin kielellä – siinä kohenee myös oma kielitaito.

Jaanalla on paljon sanottavaa: hän kaataa saavilla tietoa niskaamme! Ei ihme, että porukan ilmeet ovat välillä lähes tuijottavat: keskittyminen on tiivistä ja aivojen raksutuksen voi melkein kuulla.

Opetus alkaa saada vastakaikua kurssilaisten omista havainnoista ja asioiden oivaltamisesta! Moni rohkaistuu kertomaan oppimastaan ja tiedonjano senkun kasvaa: Jaanalle esitetään useita hyviä kysymyksiä, joihin saadaan hyviä vastauksia! Ihanaa, kun joku kysyy – yleensä sama asia pyörii monen mielellä/kielellä.

Kahden peräkkäisen illan laulutuntien jälkeen on oikein tervetullutta pitää yksi ilta ”vapaata”. Kaikki muistavat varmasti tehdä kotiläksyä peilin edessä 😉 Jih-hi-hi-hi-jiii-ii!

Viimeisimmät postaukset