Ilta saariston elämää… Katriina musikaali Kuopiossa

Käyttäjän Ritva Maria Weyner lähettämä 4. syyskuu 2011 kello 01:00

Oli ihana olla mukana ensi-illassa Kuopion kaupungin teatterissa ja tavata teitä kuorolaisia ja tietysti Jaana!

Nautin illasta paljon. Kokonaisuus oli tasapainoinen ja komea. Se toteutettiin sydämen palolla ja se oli syntynyt kaikkien yhteisenä produktiona. Se tuntui vahvana ja kirkkaana.

Elämänmakuinen tarina syttyi elämään näyttämöllä. Musiikki ja laulut kuljettivat tarinaa valoisuudellaan ja melodisuudellaan. Laulujen teksti kuljetti tarinaa ja toi siihen tunnetta.

Kiitos Marita niistä!

Ihania melodisia lauluja, joiden sanoma oli elävä ja läsnä tarinassa.

Kiinnostavasti ja kauniisti  toteutettuna ajanjaksot vaihtuivat; nuori Katriina otti vastaan jo ikääntyneemmän Katriinan…se oli koskettavaa ja kuvaavaa sille, kuinka olemme läsnä itsessämme eri ikäkausinamme samanaikaisesti, vaikka uusi elämän vaihe jo alkaa muutoksineen.

Ajankuvana ja saaristolaiselämän ankaruus  tuntui; perhe menetti tyttärensä, jossa tyttönen pienin leikkisin askelin siirtyi elämästä pois…lempeiden saattajien keralla. Ei voinut välttyä kosteilta silmiltä ja liikutuksen tunteilta.

Perheen poikien luonteiden erilaissuus näkyi ja kyläyhteisön  piirteet saivat näkyä eri rooleissa.

Kiitettävän kuvaavia oli myös koreografia liikkuvat ja tanssivat askelkuviot koko näyttämöllä ja hienosti oivallettu saaristolaisen maiseman kuvaa, profiilia ja muotoa kallioineen, joksi  näyttämö oli muuttunut.

Mitään ei ollut yli eikä mitään liikaa.

Musiikki ja laulut jäivät mieleen valoisana ja melodisina, tunteita täynnä.

Hieno ja mieleenpainuva ilta josta jää tunnelmia mieleen elämään ja sointuja soimaan.

Hyvän mielen ilta.

Yhden katsojan ajatuksia ja tunnelmia mukanaeläen…..

Terveisiä kaikille tutuille ja kaikille kuorolaisille

ja upeaa syksyn aikaa teille

Potemista rempoissa riittää,  enempi ja vähempi vielä toistaiseksi….

Maria Weyner

Kommentoinut Rauni Kankaanmäki 6. syyskuu 2011 08:45

Oi jospa oisin saanut olla mukana… Kuulostaa niin hienolta projektilta, että toivottavasti kerkeän käydä sen katsomassa / kuuntelemassa jossain vaiheessa näytäntökautta. Iloista laulukautta kaikille!

Kommentoinut Marita Jama 5. syyskuu 2011 13:16

Kiitos Maria lämmittävistä sanoistasi. Vanhana viisunikkarina iloitsin, kun pääsin taas rustaamaan värssyjä. Muutenkin työ oli minulle rakas, onhan minulla tyttäreni kautta myös erityinen suhde Ahvenanmaahan. Tytär on asunut siellä pitkään, hänellä on kotipaikkaoikeuskin. Ja hänen kanssaan tein kesällä 2009 ensimmäisen ekskursion Katrinan todellisille tapahtumapaikoille Vårdön saareen.

Viimeisimmät postaukset