Terveisiä Metsäkartanolta!

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 19. marraskuu 2011 kello 18:30

Laululeiri käynnistyi aamutuimaan tihkusateessa. Kolmikymmen henkinen joukkomme hyppäsi bussiin ja suuntasi kohti Rautavaaraa. Matkalla sade onneksi lakkasi -kunnes taivaalta alkoi satamaan lunta. Ensilumi siis satoi laululeirimme kunniaksi! Bussista ulostulevaa joukkoa olikin vastassa superliukas pihamaa.

Lounaan ja majoittumisen jälkeen aloitettin laulaminen. Ohjelmassa oli kaikkea mahdollista klassisesta jazziin, elokuvamusiikista tangoon. Osa lauluista oli ihan vieraita, osa hieman tutumpia. Moniäänisiä kohtiakin harjoiteltiin varsin onnistuneesti.

Neljän tunnin laulamisen jälkeen vaihdettiin vapaalle. Osa suuntasi suoraan saunaan, osa teki saunalenkin alle. Illan karaokeakin varten virittäydyttiin: kolme pistettä on avautumassa laulamiseen illallisen jälkeen. Edessä on siis pitkä ja lauluntäyteinen yö…

Metsäkartano osa 2

Yö tosiaan oli pitkä ja lauluntäyteinen. Kuvaavaa oli, että karaokekunkutkin totesivat aamulla, että laulaa sai tarpeeksi. Sunnuntaiaamu valkeni kerrassaan upeana ja aurinkoisena. Ajoissa nukkumaan menneet ehtivät nauttimaan loistavasta ulkoilusäästä kirpeässä pakkasessa. Loput valuivat aamupalalle puoli kymmenen maissa. Kymmeneltä aloitettiin rauhallisella ja pitkällä äänen herättelemisellä. Liekö sen syytä, mutta laulu sujui kerta kaikkiaan mainiosti!

Lauantain uusista kappaleista osa alkoi jo olla esityskunnossa. Joidenkin laulujen kanssa jatketaan vielä kuorossa ja laulutaitotunneilla ensi vuoden puolella. Lounaan ja pienen palauteseminaarin jälkeen lähdettiin matkaamaan kotia kohden. Yksi asia on tämän leirin ja siitä saadun palautteen perusteella selvää: laululeirille lähdetään uudestaan!

Kommentoinut Marita Jama 22. marraskuu 2011 16:17

Oi jospa oisin saanut olla mukana! Mutta sen se tekee kun ottaa itselleen hommia viikonlopuiksikin. Luulenpa että seuraavalle leirille yritän onnistua osallistumaan. Sillä leireily olisi todella kiva ja luonnikas tapa tutustua teihin muihin maestralaisiin. Eikä karaoken laulaminenkaan hullumpaa olisi, vaikka se laji muuten minulle vieraampi onkin.

Kommentoinut Sakari Konttinen 21. marraskuu 2011 12:23

On helppo kompata jo kommentoineita, upea leiri ja tapahtuma. Erityisesti pidin lauluvalikoiman monipuolisuudesta.  Oma aloitteisesti tuskin tulisi näinkin eri tyyppisiä kokeiltua.  Hienoa tutustua hieman paremmin mukana oleviin ihmisiin, viikottaisten treenien yhteydessä se jää ymmärrettävästikin vähemmälle.  Kiitos mukana olleille hyvästä seurasta ja iso kiitos Jaanalle järjestelyistä!

Kommentoinut Hanna Turkki 21. marraskuu 2011 11:37

Hieno leiri, ehdottomasti jatkossakin näitä! Lauluohjelmisto oli minusta hyvä, monipuolinen; oli uutta, vanhaa, vieraampaa, tutumpaa. Hyvä että on haastetta ja hiottavaa, toisaalta hyvä että on myös jotain jota voidaan vain ”laulaa läpi”.

Hieno lauluympäristö, upeat maisemat, ruokaa ja juomaa, saunasta järveen pulahdus, tähtitaivas, laulua yllinkyllin, mitä sitä paljon muuta tarvitseekaan 🙂 Kiitos!

Kommentoinut Jaana Turunen 21. marraskuu 2011 10:19

Laitoin valokuviin kaikki nämä vähät kuvat, joita leirillä otin. Jos haluat laittaa sinne omia kuviasi, niin tallennathan ne albumiin Metsäkartanon laululeiri 2011. Siten ne löytyvät kätevästi.

Kommentoinut Esa Huusko 20. marraskuu 2011 19:55

…yö…lauluntäyteinen yö oli pitkä ja niiin mukava! Joka puolella hauskoja, iloisia ”laulunlyömiä” ihmisiä. Karaoke-asemiahan toimi lopulta kaksi ja kappelin pisteen suljimme n. klo. 03.30, jolloin meitä oli rivissä vielä neljä innokasta, eikä millään meinattu malttaa lopettaa. Pertin kanssa siirryimme veli Jorman puotiin, jossa laulajia oli vielä puolenkymmentä…ja laulu jatkui. Neljän seutuvilla jäimme Jorman kanssa kahden hiomaan Kari Tapion biisiä ”Se jokin alkaa” parenpaan esityskuntoon. Muistelen (n. selvistäpäin) päätyneemme johtopäätökseen, että hiomista vielä riittää.

Oli mahtavaa! Sain juuri mitä halusinkin: laulaa, laulaa ja laulaa!  Jaanalta niin timakka ohjelma, että!!

Kommentoinut Sirpa Hynynen 20. marraskuu 2011 17:43

Kiitos mukavasta ja lauluntäyteisestä viikonlopusta kaikille!

Viimeisimmät postaukset