Solistihommia

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 2. helmikuu 2012 kello 10:30

Sain vinkin aiheesta, josta kannattaisi kirjoittaa (kiitos L!). Samaa aihetta liipaten minulta myös kysyttiin laulukoulussa. Aloitankin aiheen käsittelyn sieltä päästä eli mieskvartetistamme, joka lauloi joululaulajaisissa. Kvartetin laulu löytyy myös videovalikoimastamme, kiitos Jorman kuvauksen ja editoinnin.

Kysymys kuului, mikä tuo miesporukka on. Kyseiset herrat laulavat klubissamme, mutta sen lisäksi he käyvät kvartettina laulutunneilla. Siellä myös virisi idea joululaulun videoinnista ja yllätysesityksestä joululaulajaisissa. Muitakin yllätysesiintymisiä on kuultu mm. laululeirillä ja uusia on muhimassa sopivaa tilaisuutta odottaen.

Nämä lauluesitykset ovat syntyneet laulutunneilla tai pienryhmätunneilla harjoittelun tuloksena. Yleensä minä olen pyytänyt esiintymistä, sillä on mukava näyttää muillekin, että on tullut opittua jotain uutta. Kaikki tunneilla kävijät eivät halua esiintyä julkisesti eikä siihen mitään pakkoa ole. Osa ottaa mielellään uusia haasteita vastaan ja osalle esiintyminen on lähes kutsumus.

Joukossamme on paljon sellaisia laulajia, jotka ovat tottuneet laulamaan yksin karaokea suurenkin joukon kuullen. Osa ei halua koskaan laulaa yksin, vaan mieluummin muiden kanssa yhdessä. On myös laulajia, jotka eivät niinkään välitä karaokesta, mutta laulavat mielellään -yksinkin- livesäestyksen kanssa. Mielelläni vertaan tätä hölkkään ja juoksuun: periaatteessa samaa hommaa, mutta ei kuitenkaan.

Laululeiriltä sain palautteena vinkin, että olisi kiva, jos siellä voisi olla jonkinlainen ”lauluklinikka”, jossa voisi käydä minun kanssa harjoittelemassa laulaja yksin tai kaksi ennen karaokelaitteisiin tarttumista. Muutoinkin toivottiin  sitä, että esiintymishaluiset voisivat etukäteen valita jonkun kappaleen, jonka voisi laulaa vaikkapa minun säestämänäni leirillä tai muussa sopivassa paikassa. Laulua voisi myös käydä etukäteen harjoittelemassa laulutunneilla.

Tämän vähän harhailevan kirjoituksen tarkoitus on sanoa, että estradi on avoin kaikille halukkaille. Lauluklubi Maestrassa solistiksi ei jouduta eikä päästä: solistiksi ryhdytään, kun halua on!

Kommentoinut Pia Hakkarainen 9. helmikuu 2012 19:02

Jos sopiva porukka löytyisi, niin minut saisi helposti innostumaan mukaan! 🙂

Kommentoinut Jaana Turunen 9. helmikuu 2012 14:40

Jazzin kunniaksi lisäsin juuri videon swingkauden kestohitistä In the mood M.A. Nummisen esityksenä Pori Jazzeilta 1972.

Kommentoinut Marita Jama 9. helmikuu 2012 14:15

Kiva postaus, täyttä asiaa. Tunnistan kuuluvani niihin, jotka tykkäisivät laulaa elävän säestyksen kanssa, yksinkin. Mutta pienryhmään en ole vielä aikapulan takia päässyt harjoittelemaan yksilöllisemmin. Jospa syksyn tullen, kun päivätyö ei enää rajoita harrastuksia… Jos Jaana pienryhmissäsi on jazzhenkinen naisporukka, haluaisin jatkossa kiilata semmoiseen!

Viimeisimmät postaukset