Lauluristeilyltä sataman lavalle

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 18. kesäkuu 2012 kello 16:53

Mihin aika oikein kuluu, kun lauluristeilystäkin on kulunut jo pari viikkoa? Tämä kesä näyttää olevan Maestran osalta sellainen, että aina kun mennään ulos laulamaan, sataa. Ja sitten ei kuitenkaan niin pahasti kuin mitä ennustukset kertovat. Lauluristelypäivä pari viikkoa sitten oli erinomaisen harmaa, kolea ja märkä. Samalta näytti tänä aamuna, mutta kuin ihmeen kaupalla sade lakkasi ja aurinkokin pikahteli taivaalla.

Lauluristeilylle meitä lähti 53 ja päämääränä oli Meripelastusseuran (Järvipelastusseura?) maja Iivarinsalossa. Laivamatka oli mennyt mukavasti laulaen ja laiturilla meitä odotti vastaanottokomitea (=kaksi nuorta miestä), jotka olivat laittaaneet tulet uuniin ja grillikatokseen. Se oli oikein hyvä, sillä mitenkään erityisen lämmin ei ollut ilman kalsareita ja muita talvivarustuksia.

Ruokailun jälkeen lauloimme rantakallioilla ja ensimmäisetn Maestra-jamien myötä saimme myös nauttia muutamista lauluesityksistä. Kun ääni oli avattu, oli mukava palata laivaan ja laulaa koko kotimatka. Rytmihäiriöiden estämiseksi lauloin itse kerrosten välissä. Aika hyvin siitä selvisimme, jopa sellaisissa kappaleissa, joiden ennustin olevan liian hankalia ilman säestystä. Satamaan saapuessa lauloimme tutun saapumioslaulun Savolaisen laulu. Rantautumisen venyessä ehdimme myös Nälkämaan laulua laulamaan. Sanoitukset saattoivat tosin olla hieman muokatut.

Kuopio tanssii ja soi -tapahtuma on taas käynnissä ja palautteet esityksistä ovat olleet mainioita. Tanssifestivaalilla pääosassa on tietysti tanssi, mutta tänään poikkeuksellisesti toritapahtumassa keskityttiin soi-osaan. Olimme sopineet parinkymmenen minuutin yhteislauluhetkestä, johon oli kutsunut halukkaita avuksi mukaan. Haasteelliseksi tilanteen teki se, että sanoja ei saanut toriväelle missään muodossa, vaan kaikki piti laulaa ulkoa.

Listaan valikoitui siis lauluja, joita oletin ihmisten osaavan ulkoa ja sellaisia kappaleita, joissa kertosäe ainakin osataan. Oli mukava nähdä toriyleisön laulavan Satumaata, Kallavettä, Käyn ahon laitaa, Suvivirttä ja Kalliolle kukkulalle iloisin mielin ja täysin palkein. Olin itse asennoitunut, että sateesta johtuen paikalla on ehkä minä ja muutama Maestralaulaja, juontaja ja kaksi ohikulkijaa, mutta ilokseni paikalle ilmestyi toista sataa ihmistä.  Iso kiitos Riitta, Sirpa, Leena, Eeva, Arja, Marja, Eija, Anna-Liisa, Eija ja Pertti!!!! (Ja muut, joita en ehtinyt bongaamaan yleisön joukosta).

Kiitos Pertin, tilaisuudesta on muutama kuvakin talleenteena. Kuvia on lisää valokuvissa.

Lavalle nousi meidän jälkeen yllätysvieras Aira Samulin. Toivottavasti hänen puheensa saavutti jokaisen niin, että siitä seuraa toimintaa. Erinomaisen vakuuttavasti hän kertoi musiikin, laulun ja tanssin voimasta seniorityössä. Kaksi erityisen tärkeää asiaa jäi minun mieleeni:

  • Älä koskaan sano kenellekään, että hän ei osaa tai voi tanssia/ laulaa ja
  • pidetään huolta, ettei kuopiolaiset vanhukset pitkästy kuoliaksi tanssin, laulun, muusikin ja seuran puutteessa.

Sonkajärven retkestäkin puhuttiin. Moni on innoissaan lähdössä, mutta pääsy varmistuu vasta lähempänä. Kyytejä on myös tarjolla, joten sen takia ei tarvitse pois jäädä. Joku heitti toiveena, että eikö mennä jo lauantai-iltana ja kyllähän se viissiin käy. Kaikki lähtijät, ilmoittautukaa täällä tapahtumasivulla tai minulle suoraan tulostanne ruokailujen vuoksi viimeistään edellisenä keskiviikkona. Varmoja lähtijöitä on jo kymmenkunta, mutta tilaa on suuremmallekin joukolle. Hollivootissa ei muuten sade haittaa, sillä sitähän on luvassa, jos keikkamme jatkuvat samaan malliin kesäaikana…

 

Viimeisimmät postaukset