Keikalla Hollivootissa

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 2. heinäkuu 2012 kello 18:16

Eilen sunnuntaina laulettiin Pohjois-Savon Kaliforniassa Sonkajärvellä. Koko reissu toteutui Tuovisen veljesten aktiivisuudesta. Kokoonnuimme ensin ravintola Hollivootiin laulattamaan sonkajärveläisiä ja sen päälle vielä omalla porukalla Tuovisten kesäpaikalle Petäykselle. Osa porukasta oli saapunut jo edellisenä iltana Sirpan ja Jorman mökille, jossa laulua oli jatkettu karaoken tahtiin aamun tunneille saakka.

Sonkajärven kirkonkylä oli hiljainen sunnuntaiaamupäivänä, kun saavuin sinne. Nähtävyyskierros kylänraitilla päättyi suuren maailman tyyliin: nuori mies ilmoitti kansainvälisillä käsimerkeillä, mitä mieltä hän oli verkkaisesta ajamisesta ja tien tukkona olemisesta.

Kotiseutupäivistä ja teatteriretkistä huolimatta Hollivootissa laulettiin puolen sadan laulajan voimin. Yhtään laulua ei laulettu minun listaltani, vaan laulutoiveita tuli jatkuvana virtana alusta loppuun eli parin tunnin ajan. Mukavia yllätyksiäkin koimme, kun saimme tervehdyksen rummun ja laulun saattelemana.

Iltapäivän pienet sadekuurot eivät haitanneet pizzanälkäistä joukkoa Petäyksellä. Pienen tankkauksen jälkeen laulettiin taas niin porukalla kuin karaoken tahtiinkin. Sateet laantuivat illaksi ja saunaan lähteneet saivat nauttia upeasta, aurinkoisesta suvi-illasta järven rannalla.

Osataan sitä uhota muuallakin kuin Pohjanmaalla: keittiössä käytiin loppuillasta vielä kisaa siitä, kuka kykenee liu’uttamaan pulloa matolla pisimmälle siihen nojaten, ja tuomaan sen vielä takaisin lähtöpisteeseen. Siitä taisi jäädä vielä treenattavaa monelle… Saimme myös haasteen uudistaa Savolaisen laulun tälle vuosituhannelle. Jäimme pohtimaan, tehdäänkö Savolaisen laulu 2 vai nykyisiä maakuntarajoja noudattava itä-suomalaisen laulu…

Lämmin kiitos Veikko ja Ulla, Tuovisen veljekset ja sisko perheineen vieraanvaraisuudestanne ja ystävällisyydestänne! Järjestitte meille ikimuistoisen retken Sonkajärvelle! Ties vaikka se ei olisi viimeinen…

Ja tällä viikollahan kannetaan taas eukkoja, joten tervemenoa Sonkajärvelle!

Kommentoinut Sirpa Hynynen 19. heinäkuu 2012 17:39

Hei kaikille! Kiitokset Tuovisen koko suvulle minun ja Jormakin puolesta. Kesän olen elänyt ilman sähköpostia ja siksi kiitokset tulevat näin myöhään mutta nyt sateisena päivänä ei ole muutakaan kuin istahtaa koneen ääreen. Laulu viikonlopusta jäi kiva muisto ja kiitos kaikille heille jotka ennättivät piipahtaa myös meidän mökillämme.

Laulamisiin!

Kommentoinut Veikko Tuovinen 11. heinäkuu 2012 14:10

Hei,

Kiitokset kiitoksista ja erityisen suuret kiitokset Jaanalle ja kaikille teille osallistujille. Vieraathan juhlan tekevät. Me olimme kovasti otettuja, kun niin moni tuli mukaan ja osallistui aktiivisesti, ennakkoluulottomasti ja välittömästi kaikkiin aktiviteetteihin. Monet yrittivät jopa penkin ympäri pyörintää, joka on varmasti vaikein kaikista kokeilluista toiminnoista. Siis laulamisen jälkeen tietenkin:)

Ihanan käyntinne jälkeen Maestra ja sen jäsenet toivotetaan varmasti jatkossa tervetulleeksi Sonkajärvelle ja Petäykselle niin yhteisesti kuin yksityisestikin!

Veikko

Kommentoinut Esa Huusko 8. heinäkuu 2012 18:13

Mm. ”Eikä meitä surulla ruokita, Eikä ne haavan lehdet lakkaa, Kiekkumaralla, Seppä ja hänen pieni sälli”. Niin…ja La Cumparsitan melodiaan oli pelimanni-isäntä Seppo Kononen tehnyt savon murteiset sanat, laulun nimi on ”Kumppar`kengät” (kopsasin sanat) Ei myö sitä oikein hyvin opittu, vaan kyllä me se yleiselle esitettiin . Petra osasi; hän esittää sen Tangomarkkinoilla ”murretankojen kilipaelussa”. Oli vielä yksi…mukava , perinteinen ”Kukkuu…kukkuu…kaakana kukkuu…”

Kommentoinut Jaana Turunen 6. heinäkuu 2012 18:47

Harmi, kun en tiennyt kurssista itse. Olisi ollut mukava osallistua sellaiselle itsekin! Mitä lauloitte?

Kommentoinut Esa Huusko 4. heinäkuu 2012 18:53

En ollutkaan ainoa Maestralainen Siilifolkin kansanlaulukurssilla….ette arvaa, kuka muu oli…Rane oli! Ja oli myös hänen ystävänsä Leena, sekä kuusi muuta.  Oli hauskaa!  ”Opiskeltiin” neljästä tunnista n.2.5 tuntia, loppuaika meni jutteluun ja lopuksi menimme juhlapaikan (torin) esiintymislavalle ja esitimme yleisölle kolme laulua. – Opettajamme oli Petra Lisitsin-Mantere. Mainio persoona!

Kommentoinut Esa Huusko 2. heinäkuu 2012 20:45

Olen jo toipunut… miten voi tekniset ongelmat kasaantua aina, kun ollaan jossain muualla kuin kotona ja silloin kun vempainten pitäs juurikin olla timmissä?  Langattoman mikin vika löytyi ja sen jo korjasin….nyt duettolaulu olisi mahdollista, Marita!

Sirpan kanssa laulelimme ”lauluyön” päätteeksi kansanlauluja (karaokea) ja siitä innostuneena menen huomenna Siilifolkin kansanlaulukurssille . Opetusta on neljä tuntia ja opettajaa hieman tuntien uskon, että hauskaa riittää!

Kiitoksia kaikille mukavasta seurasta…erityisesti Tuovisen suvulle ja Sirpalle ja Jormalle! Olisittepa kuulleet sen, kun Jorma lauloi karaokeyömme  aamutunteina Janne Tulkin lauluja… Hyvä Jorma!

Kommentoinut Marita Jama 2. heinäkuu 2012 19:57

Minun kamerani on vanha kinofilmivehje, jossa salamakaan ei enää toimi. Otoksia saa siis odottaa kunnes olen kuvannut filmin täyteen…ja sisällä napsitut ehkä eivät onnistu ollenkaan. Pitäisi hankkia digi, mutta muutosvastarintani ei ole vielä murtunut.

Kommentoinut Jaana Turunen 2. heinäkuu 2012 18:20

Onko kellään kuvia? Marita, Pertti?

Viimeisimmät postaukset