Maestran syksyn 2013 infokirje

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 8. elokuu 2013 kello 17:49

Maestran kausi käynnistyy syyskuun alusta

(Punaisella kirjoitetuista klikkaamaalla löydät lisätietoja)

Lauluklubi Maestran syyskausi käynnistyy syyskuun alusta. Tunnit alkavat maanantaina 2.9.2013, mutta kuoro ottaa varaslähdön sunnuntai-illan 1.9. klo 17:30-19:30 harjoituksella keskiviikon 4.9. klo 16 keikan vuoksi.

Ennakkomaistiaisia syksystä on jo elokuun puolella kahdessa eri tapahtumassa:

  • Torstaina 22.8. klo 19-20 on steinerkoulun salissa tutustumistilaisuus, jonne olette tervetulleita kaikki nykyiset laulajat sekä uudet laulajat, jotka harkitsevat laulamista kanssamme. Tilaisuudessa otetaan vähän maistiaisia syksyn ohjelmasta, joten tule mukaan laulamaan ja ota kaikki kaverisikin mukaan. Tilaisuus on maksuton.
  • Kuopio juhlii perjantaina 30.8. ja taidemuseolla lauletaan Maestran tahtiin klo 19 metsäaiheisia lauluja. Vapaa pääsy.

Viikkotunnit = klubitunnit

Lauluklubin tunnit kulkevat nimellä viikkotunnit. Sisältö ja systeemi on edelleen sama, vaikka nimiä on muuttunut selkämmän viestinnän vuoksi. Ilmoittaudu tunneille, joilla aiot käydä (ellet ole jo tehnyt niin). Valitse niistä itsellesi pääryhmä (kuoro, Laulutaito ma/ke, Teema), josta maksat kausimaksun. Muissa toteutuvissa ryhmissä voit käydä lisämaksutta. Katso lisätietoja Lukujärjestyksestä.

Kevään ilmoittautumisten perusteella toteutuvia ryhmiä on kolme: ma Laulutaito, ti kuoro ja ke Teema. Mikäli laulajia tulee lisää, myös keskiviikon Laulutaito toteutuu ja kenties myös maanantain Teema. Jotta uusia laulajia ja uusia tunteja saadaan mukaan, tarvitsen teidän jokaisen apua tiedottamiseen. Siitä lisää myöhemmin tässä kirjeessä.

Teematunneille on mahdollista osallistua kurssimuotoisesti. Mukaan voi tulla yhden teeman tai useamman ajaksi. Muutama muukin lyhempi kurssi on syksyllä tulossa. Teematuntien ulkopuoliset kurssit ovat lisämaksullisia myös viikkoryhmissäkävijöille.

Avoin laulukoulu -jatkokurssi  toteutuu Avoin laulukoulu -kurssin jälkeen myöhemmin syksyllä.  Laulutaitotunneilla on tänä vuonna helpompi ohjelmisto kuin viime vuonna. Se sopiikin mainiosti aloitustunniksi tai laulukoulun jälkeen jatkoksi. Hanki tunneilla käytössä oleva Pieni toivelaulukirja 2  itsellesi etukäteen. Saat sen 15 % alennuksella kauppakeskus Minnan Suomalaisesta kirjakaupasta, kun sanot olevasi Maestralaulaja. Kirja kannattaa tilata etukäteen kuopio.minna@suomalainen.com -osoitteesta.

Tunnit ovat edelleen steinerkoululla: salissa ma & ti ja musiikkiluokassa ke.

Lisää viikkotunteja valikoimaan

Lisää viikkotunteja  lukujärjestykseen saadaan, kun meitä laulaja on enemmän. Lukujärjestys on laadittu kevään palautteiden ja ilmoittautumisten perusteella ja toistaiseksi tunneista toteutuu kolme. Aikaa kauden alkuun on vielä, joten toivotaan, että saadaan loputkin tunnit toteutumaan syksylle. Tähän tarvitsen jokaisen tiedotusapua.

Maestran toimintaa tunnetaan vielä varsin vähän. Auttaisi paljon, jos voisit kertoa asiasta eteenpäin ystävillesi, sukulaisillesi, työkavereillesi, naapureillesi ja muille. Kiinnostuneet kannattaa kutsua tutustumistilaisuuteen to 22.8. klo 19 ja ottaa heidät mukaan laulamaan ja kokeilemaan. Viime joululta jäi vielä yksi laatikko joululevyjä ja olen luvannut jakaa levyjä uusille tutustujille sekä heidät tuoneille klubilaisille. Niitä on yhtä paljon kuin salissa tuoleja, joten eiköhän kutsuta paikka täyteen!

Linkitä siis kutsu tutustumistilaisuudesta Facebookiin, Twitteriin tai liitteeksi sähköpostiin. Jos työpaikan sisäistä viestintää saa käyttää, jaa tietoa sitä kautta eteenpäin. Kahvihuoneen seinällekin voi printata ilmoituksen. Ja perinteinen puskaradio eli keskustelu on tavoista mainioin.

Eikä kannata unohtaa Lapsikuoro Kukkumarallaa tai Nuorisokuoro Beatiä, joilla on myös tutustumistilaisuudet to 22.8.

Pienenä porkkanana sen verran, että mikäli jokainen klubilainen tuo yhden uuden laulajan ryhmätunneille mukaan, saadaan sekä maanantain Teeman että keskiviikon Laulutaidon lisäksi yksi uusi tunti torstai-iltaan. Teijan kanssa olemme valmiita pitämään kaikki ne ja oikein mielellämme.

Lauluristeilylle Itämerelle

Lauluristeilylle  ilmoittautumisia on tullut kesänkin aikana ja mukaan ehtii yhä, kunhan teet sen 30.8. mennessä.

Käytännön asioita

Lukukausimaksut tulevat maksettavaksi sähköposteihin  näinä päivinä. Maksa yhdessä osassa eräpäivänä tai kahdessa osassa (ensimmäinen eräpäivänä, toinen kuukautta myöhemmin). Kulttuurisetelit ja muut vastaavat sekä sporttipassi käyvät maksuksi edelleen. Tuo setelit ensimmäiseen tapaamiseen nimellä varustettuna tai hoida sähköinen maksu verkossa. Loppusumma maksetaan laskulla.

Kausi päättyy joululaulajaisiin ma 9.12. kaupungintalolla. Syyslomalla (vko 42) ei ole tunteja, eikä itsenäisyyspäivän aattona 5.12.

Hyvää alkavaa laulukautta itse kullekin!

Terveisin Jaana

p.s. Joko olet löytänyt uuden Avoin laulukoulu -blogin?

Kommentoinut Jaana Turunen 11. elokuu 2013 18:52

Väliaikatietoja 11.8.2013:

Keskiviikon Laulutaitotunnin varmistuminen on muutamasta ilmoittautujasta vielä kiinni.

Kommentoinut Jaana Turunen 8. elokuu 2013 18:42

Olen lähettänyt viestin kaikille mukaan ilmoittautuneille. Mikäli et ole sellaista saanut ja olet tulossa laulamaan, ota yhteyttä.

Viimeisimmät postaukset