Vihdoinkin syyskuu!

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 5. syyskuu 2013 kello 18:00

Syyskuu on varmaan vuoden kuukausista energisin – silloin ”koko Suomi” terhakoituu kesän jälkeen työn, harrastusten ja uusien harrastusten pariin. Niinpä syyskuu keräsi myös meidät maestralaiset taas laulamaan ja oppimaan uutta.

Kuoro otti varaslähdön jo sunnuntaina ekstra-harjoituksissa. Palauteltiin mieleen vanhaa ja vähän jo makusteltiin uuttakin. Mutta heti eka laulu Koti-ikävä yllätti minut ikävästi: ääntä ei tullut kurkustani ollenkaan. Kurkkutorvi vain kutisi ja yskitti kamalasti. Näin käy kun ei koko kesänä laula yhtään…

Helpotus oli suuri, kun maanantain laulutaitotreenien jälkeen tiistain kuoroharkoissa ääneni oli palautunut normaaliksi. Uusia apukeinojakin Jaana meille tarjoili. ”Kieli ylös ja reunoiltaan kiinni ylätakahampaisiin” tottavie toimii! Kurkun asento paranee ja äänen laatu saman tien. Jospa tämä auttaisi minua myös niiden hankalien korkeiden äänien kanssa. Se nähdään (eli kuullaan) pian, kun syksy tästä etenee.

Kuorolla oli jo keikkakin heti keskiviikkona. Esiinnyimme hotelli Scandicissa ammattiyhdistysväelle. Mainio lähtölaukaus syyskaudellemme! Leijat -laulussa herrat yrittivät kiihdyttää karkuun, mutta Jaana pisti porukan äkkiä ruotuun. Kaikkiaan onnistuimme mielestäni kohtuullisesti – toivottavasti myös ilmeiden osalta. Että siis emme laulaneet suomalaiskansallisesti hapannaamoina vaan valoisalla Maestra-ilmeellä.

Osa kuorosta kiiruhti konsertista suoraan Teijan Pop-teematunnille. Uusien laulujen lomassa Teija painotti musiikin aktiivista kuuntelemista oppimisen tärkeänä osana. Tosi on! Itse olen viime aikoina kuunnellut netistä erityisen paljon Haloo Helsinki! -yhtyettä. Vaikka heidän poprock-musiikkinsa ei ole aivan minun lajiani, ihailen heidän ammattitaitoaan ja tyylitajuaan ja etenkin solisti-sanoittaja Elliä. Nuorella naisella on huikea omavärinen ääni ja hänestä on hyvää vauhtia kehkeytymässä kovan tason tekstintekijä. Lauluissa on ajatusta ja elämänvoimaa. Toivon, että teematuntien kattaukseen mahtuisi jotain myös tältä raikkaalta nelikolta.

Viimeisimmät postaukset