Mä tykkään susta niin että halkeen

Käyttäjän Minna Kumpulainen lähettämä 4. marraskuu 2013 kello 11:34

Terveiset Juha Tapion konsertista! Perjantaina sali oli aivan täynnä ja lauantai oli jo ajat sitten loppuunmyyty. Konsertti oli kerrassaan aivan mahtava. Pari kertaa aiemmin olen Juhan livenä nähnyt, mutta tämä oli paras kaikista ja huomasi, että Juhalla oli hyvä fiilis lavalla. Ja se laulamisen jalo taito -näyttää niin helpolta kun sen osaa. Sanat tulevat kuin puhe eikä tarvitse turhaan hengitellä joka fraasin jälkeen.

Herra Tapio kertoi keikalla myös laulujensa synnystä jonkin verran. Ja nehän syntyvät aivan arkipäiväisistä asioista. Kaksi vanhaa puuta -kappalekin on saanut alkunsa Juhan tuijotellessa kotipihassaan kasvavaa koivurykelmää. Mitenhän me saataisiin itse Juha Tapio kuulemaan meidän versio näistä kahdesta vanhasta puusta!?

Juha Tapion uusin levy Lapislatsulia eroaa mielestäni huomattavasti aiemmista. Esimerkiksi radiossa paljon soiva ”Mä tykkään susta niin että halkeen” meinaa vähän mennä jo muun massan mukana, mutta jää kyllä päähän soimaan. Omat Juha Tapion suosikkilevynä on ”Mitä silmät ei nää” ja ”Kaunis ihminen”.

Pääsikös joku muu maestralainen nauttimaan Juha Tapion keikasta viikonlopun aikana?

Kommentoinut Minna Kumpulainen 7. marraskuu 2013 12:34

Joo, Pia olet oikeassa! Juha Tapiohan edelleenkin käy esim. Maata näkyvissä -festareilla laulamassa näitä hengellisempiä laulujaan alkuajoilta.

Kommentoinut Pia Hakkarainen 6. marraskuu 2013 16:18

Olin kerran Nilsiän kirkossa kuuntelemassa Juha Tapion gospel-konserttia. Siitähän hän aloitti, gospelista. Sen jälkeen olen myös käynyt parit konsertit. Tällä kertaa jätin väliin vähän pakottavistakin syistä kun ne liput myydään aina niin äkkiä, että tällainen päivä kerrallaan elävä ihminen ei ehdi mukaan! Kyllä se on helppoa hänelle tuo laulaminen ja nauttii laulamisesta ja esiintymisestä. Silti en ole mikään erityinen Juha Tapio -fani. Oikeastaan en ole kympillä kenenkään fani, vaan poimin parhaat palat kaikista 😀

Kommentoinut Satu Susanna Määttä 4. marraskuu 2013 20:35

Olen luullut tuota kappaletta esim. Anssi Kelan kappaleeksi, koska se kuulostaa niin massatuotannollta. Itse pidän paljonkin Juha Tapion kappaleista. Valitettavasti en ole koskaan nähnyt sitä livenä. Vain elämää sarjaa en ole vielä kerennyt katsomaan, sielläkin tämä kyseinen herra musisioi.

Viimeisimmät postaukset