Videon äärellä taas

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 19. huhtikuu 2014 kello 14:34

VIMMALLA oli tiistaina viimeiset harkat Steinerkoululla ennen konserttejamme. Ja taas päästiin kurkkimaan videolta mitä tuli tehdyksi. Paljon on parannusta edelliseen – levoton huojunta jäänyt pois ja esiintyminen muutenkin varmaotteisempaa. Mutta miehet, riiviöt: ette vieläkään osaa omaa säkeistöänne laulusta Miten voin kyllin kiittää. Yksi tuollainen notkahdus pudottaa koko esityksen tunnelman. Arvon herrat, tämä on teille nyt kunnia-asia!

Itselläni on yhä urakkaa puheen kuuluvuuden kanssa. Kiirehdin ja nielen fraasien loppuja. Lisää turpajumppaa vain!

Loppukiitokset täytyy vielä täsmätä. Kukin porukka vuorollaan esiin törmäilemättä, vain YKSI yhtäaikainen kumarrus ja väistyen tilaa seuraaville. Nämä viilaamme esikeikoilla Puijonlaaksossa ja Leväsellä. Tosi hyödyllistä että saadaan yleisökosketus ennen H-hetkeä, se karaisee ja ryhdistää.

Vuoden 2014 Voice of Finlandiksi nousi lempparini Siru. Tyylikäs, aito, terveääninen laulaja. Kakkoseksi tullut Emma oli minun makuuni liian kiiltopintainen ja rutinoitu, liian ”valmis”. Sirusta saattaa tulla kiintotähti, jos hän saa esitettävikseen sopivia biisejä – ja jos vielä ilmenee että hän on lauluntekijänäkin hyvä. Mutta koutsit sietäisi vaihtaa kokonaan ja ohjelmakonseptia freesata. Tällä valmentajanelikolla ei useinkaan ollut oikeasti fiksua sanottavaa, toistelivat kiusaannuttavasti samoja fraaseja ja Michael Monroe ärsytti puheripulillaan. Rehellinen rakentava palaute olisi myös kisaajille paljon hyödykkäämpää kuin nämä ”ihan mieletön veto” -kliseet.

Olen kurkkua myöten kyllästynyt kaikkeen blingblingiin, jolla tätä Suomen Ääni -kisaa turvotetaan. Katson ohjelmaa vain laulajien takia. Mutta jos meno jatkuu samanlaisena ensi kaudella, voi olla etten enää viitsi tuhlata aikaani onttoon pullisteluun. Tärkeintä olisivat kuitenkin laulajat ja se, että heidän annettaisiin olla omia itsejään. Paras laulaja ei esittele ulkokuorta vaan antautuu palvelemaan laulua ja sen sanomaa. Jotain tällaista olin aistivinani Sirussa. Onnea artistin urallesi, nuori nainen!

Viimeisimmät postaukset