Mitä sanoissa sanotaan

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 24. marraskuu 2012 kello 20:30

Laulutaitotunnilla aloitettiin uutta laulua jossa yksinäinen takki murjotti henkarilla, kun olkatoppauksetkin oli sen harteilta revitty. Riemastuin että jopas onkin omintakeinen aiheenkäsittely! Mutta olinkin lukenut tekstin alun väärin. Lopulta kyseessä oli tuiki tavallinen jätetyn miehen jollotus. Iskelmätekstithän valtaosin jakaantuvat osastoihin
1. Haaveilen sinusta
2.  Yhdessäolon auvoa
3.  Älä jätä minua!
4.  Jätetyn/eronneen alakuloa
Taitava sanoittaja lataa sisältöön jotain tuoretta kulmaa, vähemmän taitava suoltaa pelkkää fraasipuppua. Minulta menee iso osa nykypoppibiiseistä ohi muistijälkiä jättämättä, niin laaduttomia ovat sanoitukset ja usein ns. ”sävellyksetkin”. Enpä paljon puhuisi säveltämisestä, jos melodia vain jankuttaa tai hortoilee päämäärättä sinne tänne. Tuosta henkarilaulusta en enää muista edes nimeä – veikkaan Idols-liukuhihnatuotteeksi.

Innostuin tutkailemaan kuoron työlistalle otettua Piazzollan Libertangoa ja löysinkin netistä monta kuunneltavaa versiota. Vahvimmin kolahti bandoneonisti Nestor Marconin ja sellisti Yo-Yo Ma’n ylväs tulkinta. Suosittelen!! Ja odotan innolla millaisen kuoroversion saamme maestramme johdolla aikaan.

Ja viikon pääuutinen on tietenkin: Joulu-CD:mme saapuivat! Omistani on pari jo matkalla maailman ääriin. Laulumme kuulostavat hienoilta kotisoittimellakin. Joulu on tulossa -biisin loppuun ovat Jaana ja Juuso lisänneet pientä veikeilyä, jonka juuri ja juuri erottaa kun tarkkaan kuuntelee. Ei pöllömpi idea, joskin ensin hätkähdin että onko äänitykseen tullut jokin fiba.

Miten mahtaa Juuson mainiolle teokselle käydä ”Paras uusi joululaulu” -kilpailussa. Kumma kisa muuten, kun en ole nähnyt sitä missään mainostettavan. Onko se jonkin kaupallisen radioaseman heiniä? Minusta on huono juttu että vain kolme laulua kelpuutetaan finaaliin. Mitä mahtaa tapahtua niille kaikille muille yli kahdellesadalle? Niiden joukossa on varmasti useita, jotka ansaitsisivat päästä yleiseen käyttöön joululauluperinnettämme rikastamaan.

Kommentoinut Jaana Turunen 24. marraskuu 2012 23:44

Täältä löytyy tietoa Jouluradion joululaulukilpailusta:
http://www.jouluradio.fi/kilpailu

Viimeisimmät postaukset