Laula hymyillen!

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 18. helmikuu 2015 kello 17:44

Maanantain Haitarijatsissa on mukavaa, kun kaikki laulut ovat tämmöiselle suurien ikäluokkien kasvatille tuttuja. Pääsee heti fiilistelemään kuluttamatta energiaa uuden opetteluun. Ja tuttuja ovat enimmältään olleet klubitunninkin laulut. Olen tosin huomannut, että 60 min + 75 min laulamista putkeen ottaa kurkun päälle. Pitäisi osata säädellä ja kevennellä, mutta kun ei malta! Sata lasissa laulu laulun jälkeen… Ja kun kurkkuun alkaa sattua, se kertoo armottomasti että tekniikka vuotaa.

Jaana toistaa meille toistamistaan, että ”valot päälle” ja näyttää millainen on a) suomalaiskansallinen keskittynyt ilme, ja b) suomalaiskansallinen valoisa ilme. Eivät juuri eroa toisistaan… Minulla on tähän konsti – hymyilyttävän yksinkertainen: Laula hymyillen! Kun otan hymyilevän ilmeen, se ihan oikeasti vaikuttaa mielialaani ja sitä kautta myös laulamiseeni. Aktivoidun. Vaikkei laulu sinänsä olisi iloinen, aktiivinen ilme viestii että elän mukana siinä mitä laulan. Ja juuri tästähän ”valot päälle”-jutussa on kyse. Saa kokeilla vapaasti!

Tiistaina VIMMA käveli ja lauloi läpi Pihapuu-konsertin. Huh, uusille on siinä kyllä järkälemäinen urakka. Nostan hattua. Mutta tuntui ihanalta kuulla kuinka hienosti ainakin osa lauluista soi vanhalta muistilta. Kyllä me tämä kasaan saadaan yhteisin ponnistuksin. VIMMALLE on kuulemma tekeillä logokin. Varmaan saadaan tyylikäs ja iskevä, siitä pitää valinnan suorittava johtokunta huolen.

Minäkin luin mielihyvällä Konttisen Sakarin blogikirjoituksen Vanhakin oppii. Aaltoliikettähän tämä laulamisen harjoittelu on. Itselläni tosin oman kehityksen tiedostaminen tökkii. En oikein osaa verrata nykytilaani siihen millaisena aloitin 5 vuotta sitten. Keskeinen tavoite eli korkeiden äänien laulaminen puhtaasti ja ilman tuskaa ei ole toteutunut. Mutta voimaa ja kiinteyttä on luullakseni ääneen tullut, kun opin pois siitä sameasta kellarisaundista.

Opettelu jatkuu: Tulevana viikonloppuna osallistun Avoimen Konservatorion Aleksander-tekniikkaa hyödyntävään luonnollisen laulamisen kurssiin. Perästä kuuluu.

Viimeisimmät postaukset