Estillin täyteinen kevät

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 11. huhtikuu 2015 kello 12:00

Tiesin jo etukäteen, että hiihtoloman ja pääsiäisen väli on varsin täyteen ohjelmoitu ja sitä se olikin. Kolme vuotta sitten alkaneet Estill-opinnot huipentuivat (toivottavasti) viimeisiin opetusharjoitteluihin ja niiden ohessa oli hoidettavana Maestran normaalitoiminta tulevine konsertteineen. Ilman Eilaa ja Teijaa ei olisi selvitty, joten iso kiitos teille!

Tuohon pieneen ajanjaksoon mahtui kaksi viiden päivän kurssijaksoa, joista toinen oli onneksi Kuopiossa. Toinen oli Wienissä Raimund Theaterilla. Oli suunnattoman mielenkiintoista kuulla ja nähdä, miten erilaiset ihmiset erilaisine taustoineen kokivat ja omaksuivat Estill-näkökulmaa äänentuottamiseen. Wienissä uusi näkökulma minulle oli se, että joukossa oli useita puheterapeutteja, jotka eivät itse työskentele laulamisen parissa lainkaan.

Estill-opettajan opinnot tehdään oman mentorin valmennuksessa. Ensimmäisessä vaiheessa suoritetaan kirjallinen testi (josta pitää olla vähintään 90 % oikein) ja Voice Print -ohjelman avulla tehty ”näyttökoe”, jossa siis osoitetaan, että pystyy itse toteuttamaan eriytetysti ne asiat, joita Estillissä opiskellaan. Kun tämä vaihe on suoritettu, harjoitellaan opettamista mentorin valvonnassa niin kauan, kunnes kaikki osat on opetettu hyväksytysti. Tämän jakson kestoa on siis hankala arvioida ja se riippuu paljon myös aiemmasta opetuskokemuksesta ja -koulutuksesta.

Itse tein ensimmäisen vaiheen kokeet reilu vuosi sitten Les Misérables -reissun jälkeen (muistatteko, kun jäin Tampereelle esityksen jälkeen?). Aloitin opetusharjoittelun viime kesänä Oulussa. Kun oma mentori on tarpeeksi tyytyväinen, opetusharjoittelua tehdään myös toisen kurssiohjaajan valvomana. Kun molemmat on tyytyväisiä ja kaikki osiot on opetettu hyväksytysti, saa opettajan pätevyyden. Niinpä minäkin jännitin ensin yhden valvojan palautetta ja sitten toisen. Kun kuulin viimeisen kurssin päättyessä, että tämä riittää, piti vielä malttaa hetki paperitöiden vuoksi.

Niinpä viimein pääsiäissunnuntaina sain sertifikaattini. Ilon päivästä tuli todella iloinen päivä!

p.s. Savon Sanomat kirjoitti Estillistä myös (mainio kirjoitus, kiitos toimittajalle!). Sen löydät täältä: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kulttuuri/suomen-ensimmainen-est…

Lisäys 14.4. Tässä pieni nappaus Facebookista. Siitä selviää yksi syistä, miksi Estill kolahti minuun:

Kommentoinut Jaana Turunen 17. huhtikuu 2015 17:02

Minulle on tullut jo useampia kyselyjä Estill-koulutuksesta. Sellaista on tulossa ensi syksyksi ja muutoinkin hyödynnän systeemiä kaikilla tunneilla. Jos siis kiinnostuit, seuraa tapahtumia toukokuussa…

Viimeisimmät postaukset