Kyllä kelpaa!

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 3. syyskuu 2015 kello 00:13

Kyllä meidän maestralaisten nyt kelpaa, kun on monen sortin laulutreeniä tarjona. Ilmoittautuessa piti hetki oikein miettiä, kun täytyi valita oma ensisijainen ryhmä. No – VIMMAHAN se minulla on, joskin muihinkin osallistun yhtä mieluusti.

Gospel-konserttimme on jo 27.9., joten kiirettä pitää saada ohjelma kuntoon. Deep Riverin oikeaa alttostemmaa odotan yhä kiihkeästi. Nuotit ilkkuvat paperilta: etpä osaa meitä laulaa! Ja sekös ottaa pannuun…

Teijan muuten mainiossa iskelmäpop-valikoimassa on yksi ihan pöhkö tekele: Juha Tapion nikkaroima Pettävällä jäällä. Hämmästyttävä huti hyvältä lauluntekijältä. Pelkkää hortoilua sekä sanat että sävel. ”Poika rinnan tyttölasta virran tahtoo ylittää”?? Eihän tuo ole edes suomea!

Lauluryhmäkokeilu jatkuu ainakin syyslomaan saakka, vaikka ensisijaisten osallistujien määrä jäi himpun vajaaksi. Kiinnostavaa nähdä, kuulla ja kokea mitä tästä kehittyy. Yhtenäisen soinnin aikaansaaminen on minusta kyllä yhtä haastavaa kuin stemmalaulukin. Hyvin trimmattu yhteissointi on kuin laulu tulisi ”yhdestä suusta”, rytmityksiä ja fraseerauksia myöten. Siinä meille on työsarkaa Teijan kannustavassa komennossa.

Yle 1:stä tuli kesällä Iiro Rantalan musiikkiluokka – loistava ohjelma. Viidellä oppitunnilla käsiteltiin rytmiä, improvisaatiota, laulamista, sovittamista ja ilmaisua. Iiro & kumppanit hoitivat homman hauskasti ja kansantajuisesti. Viimeiset jaksot ovat vielä Areenassa kuultavina, ja siellä on myös pari videopätkää, mm. se jossa Karita Mattila näyttää miten korkea ääni polkaistaan ulos. Hänen oma opettajansa tuon kikan aikanaan hänelle neuvoi. Sitä ei hirviä kotona kokeilla, mutta Jaanan äänenavauksessa ehkä joskus voisi polkaista ja kiljaista. Jos vaikka konsti tepsisi meihinkin?!

Kommentoinut Jaana Turunen 4. syyskuu 2015 10:15

Ryhmiä on todellakin enemmän kuin aikoihin, mutta laulajia tarvitaan lisää, jos jatkoa sellaiselle mielitään. Mukaan ilmoittautuneita on edelleen vähemmän kuin mitä oli toukokuun ennakoissa, joiden perusteella lukkari laadittiin. Entä jos jokainen toisi yhden laulamisesta kiinnostuneen tuttavansa tutustumaan johonkin ryhmään?

Kokeile vaan polkaisemista Marita, mutta ole tarkkana: siinä piilee myös riski äänen vaurioittamiseen (liikaa ilmanpainetta äänihuuliin). Polkaisun ideahan on se, että ankkurit aktivoituvat. Kaikki, mikä tuntuu hyvältä ja toimii, on käyttämisen arvoista!

Viimeisimmät postaukset