Se soi ja se soi…

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 17. syyskuu 2015 kello 17:59

Lauantain kuoroleiri oli täyttä työtä, kun konserttiohjelma käytiin läpi kahteen kertaan. On se kumma miten osaan kotona ne ongelma-sävelkulut, mutta kuorotilanteessa mykistyn. Korvien peittäminen voisi auttaa, mutta sitä ei voi tehdä esiintyessä. Ongelman ydin on tietenkin liian ohut muistijälki joka pyyhkiytyy pois, kun muut stemmat paahtavat vieressä omiaan. Alttokavereistakaan ei juuri tässä ole apua, kun useilta tuntuu olevan karussa samat kohdat kuin minulta. Ainut konsti on koettaa vahvistaa se muistijälki H-hetkeen mennessä. Huokaus!

Nyt kuulimme myös Teijan soolonumerot, tai osan niistä. Se likka laulaa kuin taivaan enkeli! Ei semmoinen hennonvieno vaan kirkaskurkkuinen. Meidän homma on pysyä vauhdissa mukana ja olla töppäämättä kuoro-osuuksia.

Lauantai-iltana olin Jarkko Aholan konsertissa. Suomen hevilaulajien kunkulla on huimat äänivarat ja suvereeni kyky käyttää niitä. Mutta kun taitoa on, sitä pitää myös esitellä täysillä. Kuten sirkustaiteilijaltakin odotetaan aina hänen bravuuritemppujaan. Hetkittäin Jarkon esitys meni minusta liiaksi ”sirkuksen” puolelle, hillitympi äänenkäyttö olisi ollut vaikuttavampaa. Mutta tottahan me osoitimme seisten suosiota sankarille ja yhdyimme palavasti kertosäkeeseen: ”…We want it all, we want it now…”

Iskelmäpopissa ja Lauluryhmässä on enin osa lauluista minulle outoja. Sukupolvikysymys tietenkin – nämä biisit eivät kuulu minun soundtrackiini. Käy voimille opetella koko ajan uutta, etenkin tätä nykypoppia jonka rakenteita en osaa hahmottaa. Perinteisten laulujen sävelkulkuja voi ennakoida, koska ne noudattavat tiettyjä sovinnaisuuksia. Popissa sävel- ja rytmikuljetukset kuulostavat mielivaltaisilta, kun ei tunne kaavaa. Mutta kaikkea pitää maistaa, kuten uusia makuja kohtaavalle pikkulapselle sanotaan. Minä maistelen nyt tätä äkkimakkeeta pop-keittoa.

Vielä ETSINTÄKUULUTUS: Kaipaako kukaan oopperareissuun lähtijä kämppäkaveria hotelliyöpymiseen? Täällä huhuilee yksi yksinäinen.

Viimeisimmät postaukset