Lomaviikon laulut

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 16. lokakuu 2015 kello 19:00

Viime sunnuntaina Kuvakukossa konsertoi kakkosmaestramme Teija Korhonen & Talvi. Kosketinsoittaja Martti Mujusen laulut vaikuttivat mielenkiintoisilta mutta vaatisivat useamman kuuntelun. Parhaiten mieleeni jäi kirkas ja kaunis aloitusnumero Vesihelmi. Etsin netistä tietoa Mujusesta, mutta eipä paljon herunut. Mystinen mies – ja lavaesiintymisestään päätellen myös ujo…?

Konsertin jälkipuoliskoa isännöi Kotkanmäen lohikäärme soittaen Pekka Pohjolan mainiota musiikkia. Mainio oli bändikin. Joitain sen jäseniä olen ennenkin kuullut eri yhteyksissä; velmu basisti Tatu Back ja punapää fonisti Laura Helander ovat säväyttäneet. Mahtaako tämä reipas kokoonpano skulata muutakin kuin P. Pohjolaa?

Keskiviikko oli Kuvakukossa oopperailta: Verdin Aida. Opera Australian ulkoilmaesitys Sydneyn pilvenpiirtäjät taustanaan oli mahtava. Kylmäävästi tähän päivään tarinan toi sankari Radamèsin esikuntineen ja kuninkaan puvustaminen sotilasdiktaattorien univormuihin. Ja etnisestä konfliktistahan tässä Egyptin ja Etiopian vihanpidossa oli kyse. Loppuaaria rauhanhaaveineen vielä pointtasi päivänpolttavuutta. Hienosti laulettu ja ylöspantu brokkis – nyt ensi kerran koin Aidan tarinan muunakin kuin kaavanmukaisena ooppera-rakkaustragediana.

Torstai vei minut Musapirtille Pirkko Mannolan, Vieno Kekkosen ja Marjatta Leppäsen konserttiin. Kolmantena teräsmimmien triossa oli alun perin tietenkin Brita Koivunen, mutta hänen poistuttuaan tuonilmaisiin Leppänen tuli tilalle. Näiden kolmen äänet eivät välttämättä ole paras mahdollinen yhdistelmä, mutta hyvässä laulukunnossa ovat jokaikinen. Ohjelma koostui pääosin kepeistä ikivihreistä jazzmaustein – itse olisin kuunnellut jazzia enemmänkin.

Eksähdin taas kerran kirpparille ja kappas, joku hyvän (=saman kuin minulla, heh) musiikkimaun omaava oli tuonut CD:itään myyntiin. Pidin itseni kurissa ja mukaan lähti vain yksi Bessie Smith ja tupla Janis Joplinia. Viimemainitun kohdalla levystössäni onkin ollut ammottava aukko… vaan ei ole enää!

Viimeisimmät postaukset