Yskän keskeltä

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 13. helmikuu 2016 kello 18:15

Viikon puolimaissa alkoi kurkussa tuntua pahaenteinen kutina. Jep: kiva saada yskä juuri sopivasti perjantaiksi kun meillä oli gospelkonserttimme Kaavin kirkossa… Minulta esitys meni osin hengen pidättelyksi yskäisyjä estäen, välillä sentään pystyin laulamaankin. Kun en voinut täysin keskittyä pääasiaan, mieli harhautui sivupolulle. Aloin tarkkailla ilmeitäni. ”Muista hymyilevä lauluilme! Huomioi myös yleisö katseilla, vaikka seuraat johtajaa!” Se oli piinallista. Vaikka esiintyessä täytyy olla tietoinen eleistään ja ilmeistään, liian tietoinen ei saa olla – se tappaa luonnollisuuden.

Muuten konserttimme sujui käsittääkseni hyvin. Ja Teijan soolot ovat aina yhtä suuri nautinto. Se ääni!! Siinä jos missä kuuluu myös hymy.

Lauluryhmän nimiasia etenee. Särkilahden Riitta keksi kirjoittaa ehdolla olevat nimet isolle paperiarkille, jossa ne ovat kaikkien nähtävillä ja voimme ruksata suosikkejamme. Joku (kuka?!) ryhmästä henkäisi ilmoille vielä uuden ehdotuksen VINHA. Sehän on loistava! Minä ainakin annan ruksini sille.

Jaana on kysellyt VIMMAlaisten  mielipiteitä Sulasoliin liittymisestä. Minusta jäsenmaksu on sen verran kova, että tässä vaiheessa meillä saattaisi olla rahalle parempaakin käyttöä. Voisimme sijoittaa kuoron koulutukseen, kuten kiinnostaviin luentovieraisiin yms. Sulasolin meille tuomista hyödyistä en tällä syömisellä ole ihan vakuuttunut.

Jaana kosketteli blogissaan mm. kuorolaisen kotiharjoittelua. Mitä voi edellyttää harrastajalta? Meikämimmin kotiharjoittelu on lähinnä vain stemmojen opettelua malliäänitteiden mukaan. Tekstejä en juuri erikseen opettele, ne painautuvat mieleen treenien yhteydessä. Ääniharjoitteita voisi kyllä tehdä, mutta kun ”ei viitsi”. Ei siis viitsi edes opiskella sitä ”Opi lukemaan nuotteja” -kirjaa, jonka taannoin isolla ryminällä ostin. Laiskamato istuu lujassa.

Kommentoinut Pia Hakkarainen 19. helmikuu 2016 08:40

Minusta kustannus on korkea verrattuna siitä saatavaan hyötyyn. Olin ymmärtävinäni myös, että nuotteja voi tilata kaupasta jäsenyydestä huolimatta. Itselläni ei aika ainakaan riittäisi enää sulasolin toimintaan, joten tulisiko siitä sitten muuta lisäarvoa kuin jäsenmaksut?

Kommentoinut Sakari Konttinen 18. helmikuu 2016 19:50

Olin jo aiemmin mielenkiinnosta tutkinut Sulasolin jäsenyyden kustannuksia.

Jos en ihan väärin tulkitse, yhdistys maksaisi liittymismaksun 35€ ja yksittäisen jäsenen jäsenmaksu olisi P-Savon piirissä Sekakuoroliittoon kuuluvana 26,50€/vuosi/henkilö.

Jos kuorossa on n. 50 jäsentä, se tekee 1.325€/vuosi.

Liittymisen edut on liiton sivulla lueteltu, haitoista en osaa sanoa, jos ei edellämainittua kulua lueta haitaksi.

Onhan se paljon rahaa jos ajatellaan, että haluaisimme sen sijoittaa vuositasolla muuten kuorotoimintamme kehittämiseen.  Kaikkia tasapuolisesti kiinnostavan kehittämisohjelman luontikaan ei ole yksinkertaista.

Kommentoinut Jaana Turunen 17. helmikuu 2016 11:13

VINHA on minustakin hieno nimi!

Sulasol-asiaa olen selvitellyt teidän kuorolaisten toiveesta. Itselläni ei ole suurta mielipidettä suuntaan eikä toiseen. Molemmissa on omat hyötynsä ja haittansa. Liittymisestä tai liittymättä jättämisestä saa kuoro tehdä itse päätöksensä.

Sulasolin jäsenedut löytyvät täältä: http://www.sulasol.fi/jasenille/jasenpalvelut/

Maksut selvävät täältä: http://www.sulasol.fi/info/jaseneksi/

Kommentoinut Pia Hakkarainen 16. helmikuu 2016 13:06

Kuoronimestä vielä: Tuo VINHA kuulostaa kivalle!

Kommentoinut Pia Hakkarainen 16. helmikuu 2016 13:05

Ihanan inhimillistä Marita! 🙂 Sulasolista pitäisi saada listaus hyödyistä ja kustannuksista, että voisimme verrata mitä sijoitetulla rahalla saa. Jaana?

Tekstit… jos joku pyytää minua laulamaan jotain näistä gospel-lauluista, niin ilman säestystä en muistaisi mitään. Kaikki muistaminen perustuu ainakin minulla siihen. Se on jännä miten nuo aivot prosessoivat… onneksi vielä jotain edes prosessoivat! 😉

Viimeisimmät postaukset