Täyttyivätkö odotukset?

Käyttäjän Sakari Konttinen lähettämä 4. huhtikuu 2016 kello 19:39

Jo viime syksynä varattu ja hyvissä ajoin maksettukin matka Kansallisoopperaan katsomaan/kuulemaan paljon puhuttu ja hypetetty Oopperan kummitus on nyt tehty.

Matka oli kaikin puolin mukava, sää suosi, aikataulut pitivät. Mukavaa matkaseuraa, illallinen todella hyvä, edelleen mitä mukavimmassa seurassa.

Itse oopperasta.

Henkilökohtaisesti tuntuu siltä, että jotain jäi puuttumaan. Oliko odotusarvo liian suuri.

Koko esityksen ajan tuntui siltä, että jotain puuttuu, edellenkään en tiedä mitä.

Laulajat olivat todella hyviä, Rusanen eturivissä, mutta missään vaiheessa ei tullut sellaista tunnetta, että olisin näkemässä ja kuulemassa jotain todella suurta.

Paluumatkalla Eila kertoi, että mm Carlottan roolin laulanut Kaisa Ranta oli kommentoinut esityksen olleen poikkeuksellisen hyvän. Jos näin on, olisinko jonkun muun näytöksen jälkeen ollut pettynyt. Nyt en sitä ole, mutta en ehkä saanut sitä, mitä odotin.

Kommentoinut Pertti Antero Sormunen 5. huhtikuu 2016 21:15

Puhut Sakke asiaa eli olen samaa mieltä kokonaisuudesta. Pidin todella pääosan esittäjien laulusta, mutta muiden osien esittäjien laulu ei saanut väristyksiä aikaan. Liekö ollut jopa tarkoituskin?? Sekavat kilpalaulut isolla porukalla toivat mieleeni joita kuinkin vaaliväittelyn, jossa koko porukka huutaa keskenään kilpaa, eikä kukaan saa mistään selvää.

Ensimmäinen erä meni tosin taistellessa vatsakipuja ja möyrimistä vastaa, olisiko vihersalaatin aineosa sisältänyt laktoosia. En kuulemma ollut ainut samasta vaivasta kärsinyt. Tästä tuli (ooppera)oppia sen verran, että seuraavalla kerralla en syö ennen esitystä. Toinen erä oli jo huomattavan helppo seurata.

Tunnetasolla mulle enempi antoi perjantai-iltana kuulemani ja näkemäni Maaninkalaisten kansalaisopiston lasten ja nuorten pianoesitykset Maaninkajärven koululla. Olivat hienoja, vaikka esittäjiä selvästi jännitti ja varsinkin ujostutti pianon äärelle tulo ja sieltä poistuminen.

Odotellaan Maestran hyvää seuraavaa matkaa ja sinne hyvää matkaseuraa!

Viimeisimmät postaukset