Samaan aikaan toisaalla…

Eppu Normaalin biisit eivät ole mitään karaokekamaa eivätkä oikein edes suihkussa jollotettavia. Ne on tehty kuunneltaviksi originaaleina. Eikö ainoa mahdollinen tulkki näille sanoille ja sävelille olekin Martti Syrjän jäljittelemätön ääni ja fraseeraus, kitarat,  jämerä komppi, joskus myös haitari ja syna? Tuntuu tosi oudolta laulaa näitä Maestran teematunnilla, saundi on kerta kaikkiaan vinksallaan. Kuin snadisti nuotin vierestä koko ajan. Ei ole tämä hankaluus ikinä tullut mieleenkään ennen tätä kokemusta. Mutta enpä ole ennen yrittänytkään Eppu-lauluja laulaa.

Juice on helppoa kauraa tämän rinnalla. Tunnustan hänen taitonsa, mutta tunnustan myös etten ole koskaan oikein digannut hänen artistiolemustaan. Siinä on jotain ylimielistä ja kitkerän ilkeää, välillä taas tahmeaa säälin kerjuuta. – Saa sanoa vastaan! Nämä ovat vain minun mielipiteitäni. Se kuitenkin on kiistatonta, että Juicen biisejä voi hyvin laulaa karaokessa, suihkussa ja myös Maestran teematunnilla!

Ei Happosen Juuso tehnytkään Kun joulu tulee -biisisiään erityisesti meille, vaikka nuoteissa otsikon alla selvästi lukee ”VIMMA-kuorolle”. Se kuulemma tarkoittaakin vain Jaanan sovitusta. No tämähän ei laulua pahenna, mutta olisi se ollut makeaa saada ohjelmistoon meille varta vasten luotu laulu… Ehkä sekin päivä vielä tulee.

Mikä nautinto onkaan laulaa kun osaa stemmansa. Ja mikä kärsimys kun ei osaa… Molemmat ovat nyt läsnä kuoroharjoituksissa, kun treenataan sekä ennen opittuja että uusia lauluja. Ero on järisyttävä. Mutta jyvällä alan jo olla näistä uusistakin – paitsi että tästä eteenpäin muiden jatkaessa harjoituksia meikä huitelee samaan aikaan toisaalla.

Ensi viikolla alkava USA:n matkani ei ole varsinainen musiikkireissu, mutta eihän koskaan voi tietää mitä osuu kohdalle. Erityisesti kyllä jännittää, missä tunnelmissa siellä ollaan heti pressanvaalien jälkeen.

Palailen joulukuun puolella. Siihen asti SOMMORO!

Tämän kirjoitti jamatar 3.11.2016

 

Viimeisimmät postaukset

1 ajatus aiheesta “Samaan aikaan toisaalla…”

  1. Epuilla on kieltämättä oma uniikki soundinsa. Laulutunneilla on tullut kyllä vastaan varsin mainioita naisten versioita heidän lauluistaan. Ehkäpä kappaleet helpottuvat ajan kanssa.
    Hyvää matkaa Ameriikkaan!

Kommentointi on suljettu.