Syke ei sammu

Sunnuntaina osallistuin Estill-työpajoihin Ylä- ja alaäänet ja Hiljaa ja kovaa. Teoria on nyt suht hallussa – kun se vain kypsyisi myös käytännöksi. Harjoitteita ei tule tehdyksi yksin kotona, siinäpä se…

Työpajojen jälkeen yhteislaulettiin taas Kaupungintalolla, Suomi 100 -teemana tällä kertaa rakkauslaulut. Ja sali taaskin ääriään myöten täynnä. Session lopulla laulujen sanoja screenille syöttävä tietsikka tilttasi. Mutta Jaana oli varautunut tähänkin: Varakone hoiti tilanteen. Ja kansa lauloi sydämen kyllyydestä. Tutut laulut sytyttävät aina!

Teema-tunnilla esiin tuli taas yksi äitini keittiölaulu, Ilmari Hannikaisen Rauha Eino Leinon runoon. Äidin keittiöohjelmistoon kuului hämmästyttävä kattaus suosituimpia suomalaisia yksinlauluja. Ja minä opin ne ulkoa vain kuulemalla niitä.

Tuttuakin tutumpaa oli myös Maestralaulajissa, kun siirryttiin vanhoihin koululauluihin. Mieli palasi lapsuuden puhtaisiin tunnelmiin, vuosikymmenet katosivat kuin taikaiskusta. – On muuten ihan eri juttu mennä tunnille jolla ei tarvitse ”osata” mitään, ja kuoron tai lauluryhmän harjoituksiin. Harkkoihin ei voi mennä aivan valmistautumatta, kun taas muilla tunneilla riittää että laulaa mukana mitä eteen saadaan. Molempi parempi.

VIMMA kävi läpi koko konserttiprujun dialogeineen kaikkineen. Noin 50 min. tulee esityksen kestoksi. Hankalin ulkoa opittava on Sata salamaa hölynpölysanoineen. Jos olisi saatu nuotit, salamoiden tilalla soisi Lauri Tähkän Saat syttymään. Harmin paikka… – Toisella tapaa hankala on Minä sinua vaan, jonka rakenne on yllättävän työläs hahmottaa. Kaikki ne aa’t ja aaa’t, montako missäkin…

Gospeleita kerrattiin sunnuntain 9.4. esiintymistä varten. Hyvin opittua on kiva laulaa, ja gospelia erityisesti. Siinä on sielua ja syvyyttä. Näitä olisin halukas oppimaan lisääkin, vaikka peräti ”Gospel 2” -konsertin verran.

VINHALLA ei ole konserttia Kaupungintalolla 3.5. vaan kenraaliharjoitus Steiner-koululla. Esiintymiset ovat Männistön hoivakodissa ja King’s Crownin Maestra on Stage -illassa. Näin siinä siis kävi. Nyt vain treenaamme ohjelmamme niin hyväksi kuin rahkeista lähtee. Syke ei sammu!

Tämän kirjoitti jamatar 31.3.2017

Viimeisimmät postaukset