Syksyn runsautta

Syksy on harrastajille ja kulttuuririentäjille ylenpalttista aikaa. Tarjontaa on niin valtavasti että valintoja on vaikea on tehdä. Viikon sisällä olen herkutellut mm. näillä syksyn antimilla: 1) Eero Hämeenniemen meditaatiokonsertti Musiikkikeskuksella, 2) Vilimit-festarien avajaiset Kuvakukossa, 3) Folkkis-ryhmän minikonsertti Suokadun palvelutalolla, ja 4) Suomen taiteen tarina -näyttelyn avajaiset Taidemuseolla.

Hämeenniemen pianoimprovisaatioita oli taivaallista kuunnella joogamatolla maaten. Dziga Vertovin kokeellinen dokumenttileffa Mies ja elokuvakamera Laterna Magicos-duon livesäestyksen kera oli huikea. Konservatorion Folkkis-ryhmä soitti pelimannimusiikkia hyvällä svengillä ja pääosin ikäihmisistä koostuva yleisö yhteislauloi antaumuksella. Taidemuseo läväytti seinilleen kotimaisen taiteen helmiä Ateneumin kokoelmista. Upeaa!!

Viikon kohokohtiin kuuluu myös TV-uusinta Alzheimerin tautia sairastaneen countrytähti Glen Campbellin jäähyväiskiertueesta. Campbellin viimeinen laulu I’m Not Gonna Miss You riipaisee syvältä. Nähkää, kuulkaa ja tulkaa kosketetuksi: https://youtu.be/U8TsAh-zYFI
Mestarillisen kitaristin ja laulujen tulkitsijan elämä päättyi 8. elokuuta.

Ja kaiken tämän lisäksi tietenkin Maestra kaikkine rientoineen. Sunnuntaina oli Kaupungintalon sali taas täynnä väkeä, kun yhteislaulujen teemana oli Pop-Suomi. Ja Jaanalla ylellisesti soittopelinä Musapirtiltä evakkoon tuotu Steinway-flyygeli. Kelpasi sillä säestellä reipasta lauluporukkaa!

Minulla on ikävä tapa esittää kategorisia väittämiä pelkältä ”mutu”-pohjalta. Kuten nyt tämäkin A. Kivi ja d-kirjain… Kyllä hän sitä käyttää runoissaan, toisin kuin viime postauksessani väitin. Ei tarvitse kuin muistaa Sydämeni laulun säe ”kultakehdos kellahdella…”. Ja muitakin todisteita löytyy. Lupaan yrittää olla vastedes huolellisempi ja tarkempi sanomisissani.

Tämän kirjoitti jamatar 6.10.2017

Viimeisimmät postaukset