Ohi on – taas kerran

Näinhän se meillä VIMMA-kuorossa menee: Ensin mietitään konsertille teema, sitten valitaan sopivat laulut, laaditaan dramaturgia ja välitekstit ja aletaan harjoitella. Ajallaan ohjelma valmistuu, esitetään yleisölle – ja sitten se on ohi. Nyt on Tulessa! -ohjelman kanssa tultu päätepisteeseen. Viimeinen esitys oli eilen.

Kaupungintalolla oli ihan mukavasti väkeä ja hyvä tunnelma. Lauloimme täydellä antaumuksella vielä kerran nämä rakkaustarinat kaikkine vaiheineen. Oli helppo laulaa kun osasi ja muisti kaiken tunnollisen harjoittelun jälkeen. Yleisökin eli mukana – näin liikutusta ja kyyneleitäkin, kun jokin laulu kosketti kuulijaa henkilökohtaisesti. Kun näin tapahtuu, esitys on todella tehnyt tehtävänsä. Ei siis pelkästään hyviä lauluja taitavasti esitettyinä vaan tunnekosketus vastaanottajaan.

Prosessi jatkuu Luonnossa -ohjelman parissa. Laulujen opettelu on nyt menossa ja siinä onkin enemmän työtä kuin aiemmissa konserteissamme, koska tällä kertaa valtaosa lauluista on meille uusia, myös tyyliltään. Kun Tulessa! -kipaleet olivat lähinnä perusiskelmää, nämä uudet ovat eräänlaisia ”taidelaulelmia” hienoisella jazz-twistillä. Mutta mehän emme uusia tuulia pelkää vaan käymme kipparimme kera ilolla niitä päin.

Teillä toisilla jatkuvat vielä harjoitukset, minä palaan ruotuun tammikuussa. Matkailu avartaa ja antaa myös välimatkaa lauluharrastukseen. Palattuani näen ja kuulen tuorein silmin ja korvin miten te kuorotoverit olette sillä välin edenneet luontolaulujen kanssa. Sitten hyppään taas kyytiin, ensin manaillen omaa jälkeenjääneisyyttäni mutta piiru piirulta kuroen kiinni teidän toisten etumatkaa. Näinhän se minulla VIMMA-kuorossa usein menee…

Eipä sitten muuta kuin HYVÄÄ JOULUA kaikille!

Tämän kirjoitti jamatar 11.11.2017

Viimeisimmät postaukset