Vanhanaikainen

En ole Naamakirjassa, en Instagramissa, en tviittaa enkä omista älylaattaa. Olen siis perusteellisen vanhanaikainen. Maestra-blogiani kirjoittelen siinä toivossa että joku vielä eksyy tätäkin lukemaan. Palautekin olisi tervetullutta. Alunperäinen ajatuksenihan oli herätellä Maestran sivuilla keskustelua. Mutta nykyään keskustelutkin käydään muualla – somen jutturingeissä, joita riittää joka lähtöön.

Mutta siis. Tässä ollaan taas uutta vuotta aloittamassa. Ihana päästä taas laulamaan! Maestralaulajissa käytettävä Suuri Toivelaulukirja 2 vanhoine viisuineen on vahvasti  meikäläisen mukavuusaluetta. Sen sijaan kuorossa olen jälleen kerran ihan pihan perällä. Stemmat on kauhealla tavalla unohtuneet… ja heti alkoi säälimättä tulla uutta putkeen. Nyt tarvitsen sitä suomalaiskansallista sisua päästäkseni allikosta ylös. No, tämän tiesin jo tauolle lähtiessäni.

Teijan keskiviikkotuntien ”Maailman ympäri”-idea riemastuttaa minua todella. Ekan tunnin kaikki laulut olivat minulle mukavasti tuttuja. Havaijilaista sotalaulua vedimme jopa alkukielellä, hassuja lyhyitä tavuja nakutellen. Teija väläytti että kevään mittaan saatetaan maistaa Portugalin fadoakin. Vinkki: Vanha kaunis fadolaulu Cancao do Mar on joskus sanoitettu suomeksikin. Käännöksen nimeä en muista, mutta siinä laulettiin tähän tapaan: ”Liian paljon onnea kun lie, kaiken silloin pettymys jo vie. – – – ”Niin vaikeaa se kestää ois, jos pettymyksen saisin.” Sen nuotit jos jostain löytäisit Teija niin olisipa ihanaa. Tässä tämä kaunokainen fadon kuningatar Amalia Rodriguesin esittämänä: https://youtu.be/89JbzIhIwlE

Steinerkoulun piha on nyt sitten parkkipaikka jota ei saa käyttää. Näin ovat koulun johtokunnassa päättäneet. Mielestäni iltakäytön kieltäminen on silkkaa kiusantekoa aktiivisia harrastajia kohtaan. Koulullahan käy treeneissään muitakin kuin me lauluporukat. Signaali meitä kohtaan on kielteinen. Autoilua kielto ei vähennä tippaakaan (jos se oli ajatuksena), sillä mehän vain jätämme automme nyt toisaalle treeneihin tullessamme. Äly hoi, steineriläiset!

Tämän kirjoitti jamatar 11.1.2018

Viimeisimmät postaukset