Lauluklubin tulevaisuus?

Opetellessani muistamaan Luonnossa-konsertin laulujen järjestystä huomasin, että siinä käydään vuodenkierto kahdesti läpi: kesästä syksyn kautta talveen, uusi kesä, syksy ja talvi, kevät, ja viimein satakielen kesäinen kiitoslaulu. Viimemainitussa muuten on sanat, jotka pakenevat (ainakin minulle) kaikkea selittämistä. Aina sitä laulaessa olen täynnä ”keveää hämmennystä”. Aaro Hellaakosken runo kuuluu Satakieli-sarjaan, josta on peräisin myös ohjelmamme ärhäkkä Muurahaisten laulu. Taidankin ottaa ja lukea koko sarjan, oikein ajatuksen kanssa.

Jaanalla oli pahaenteisiä uutisia Maestran syksyyn liittyen: Steiner-päiväkoti aiotaan sijoittaa Steiner-koulun alarakennukseen, jolloin nykyinen musiikkiluokka ei ehkä enää olisi käytettävissämme. Mutta tarvitseehan koulu edelleen musiikkiluokan? Emmekö saisi siinä sijaa, vaikka huone vaihtuisikin? – Ja toinen juttu: Maestralaulajissa ja teematunneilla on käynyt vähänlaisesti väkeä, mistä johtuen Jaana ilmeisesti harkitsee kannattaako niitä jatkaa. Jos ne loppuisivat, Lauluklubin yleistoiminnasta jäisi jäljelle vain VIMMA-kuoro ja mahdolliset Avoin laulukoulu-periodit uusille tulijoille. Ei hyvä…

Vapaiden laulusessioiden funktio on toinen kuin kuoron. Maestralaulajiin ja teematunneille on voinut tulla laulamaan rennosti ja saamaan samalla laulutietoutta. Kuoro sen sijaan treenaa kurinalaisesti esiintymisiä varten. Ei vaikuta oikein ”klubimaiselta”. VIMMA on Lauluklubi Maestran ”suurin ja kaunein” osa, mutta jos nuo vapaamuotoisemmat karsitaan kokonaan pois, Maestra menettää jotain oleellista alkuperäisestä ideastaan. Toisaalta – kun nyt olemme itse vähäisellä osallistumisellamme osoittaneet, ettemme erityisesti näitä rennompia laulusessioita kaipaa, mitä niitä enää tarjoamaankaan? Näinkö todella on, Maestra-toverit?

Ehkä sureskelen suotta jo etukäteen. Mutta ainakin minulle klubitarjonnan kaventuminen olisi iso menetys.

Näin Maestran sivuilla ilmoituksen kevään Estill-kurssista ja ilmoittauduin oitis. Vanhana Estill-kävijänä tiedän, että kurssipäivästä tulee ruhtinaallisen antoisa. – Ja minulla on konserttiemme jälkeen mieluisaa odotettavaa toukokuulle.

Tämän kirjoitti jamatar 12.4.2018

Viimeisimmät postaukset