Laiskamato

Viime viikolla laiskamato iski meikäläiseen: En avannut kertaakaan ääntäni, en kabareelaulukansiota enkä Dropbox-treenilinkkiäkään. Se kostautui tiistaina, kun unohtelin etäharjoituksessa sanoja enemmän kuin aikoihin. Karu kokemus ryhdisti minut ja olen ensi tiistaina, kevään viimeisessä treenissämme, varmasti paremmassa terässä.

Jos koronapiru ei olisi tullut sotkemaan kevättämme, VIMMAN juhlaesitykset olisivat tulevana viikonloppuna – ja sitten ohi, ja kesän viettoon. Mutta nyt tilanne on tämä, ja joudumme vielä ehkä jännittämään sitäkin voidaanko esitykset toteuttaa syyskuussa. Turha silti huokailla etukäteen, nyt tähdätään täysillä syyskuuhun kolmen kesätreenin avittamana. Viisasta tosiaan pitää nuo ekstrasessiot, muuten kesätauosta tulisi sietämättömän pitkä.

Minulla on kabareelauluissa ikiomat ”pökkööspaikkani”, joihin tuppaan kompastumaan. Yksi itsepintaisimmista on säe ”jo erilleen vie tää mieletön tie” Juhlan huuma -laulussa. Sanojen ja nuottien painotukset eivät klaffaa, ja korko tulee luonnottomasti sanalle ”tää”. Usein se menee minulta muminaksi, kun aivot eivät ehdi lennossa prosessoida tehtävää. Mutta en luovuta. Hinkkaan ja hinkkaan, kunnes sanaletka tulee suusta ulos autopilotilla.

Etätreenin uutuutena oli tällä kertaa porukan jakaminen ”pikkuhuoneisiin” 4-5 hengen ryhmiin, joissa saimme hetken jutskailla keskenämme session alussa ja lopussa. Oikein kiva, paitsi että meidän sakki ei enää päässytkään sieltä kamaristaan takaisin treenien yhteiseen lopetukseen. Parempi onni ensi kerralla? No, isompiakin ongelmia oli etäyhteydessä – jotkut ei päässeet kyytiin ollenkaan ja joku tippui pois kesken kaiken. Pääosin tämä Zoom kuitenkin toimii ja on meille hyödyksi.

Lopuksi sitaatti päiväkirjastani 10.12.1968: ”Musiikki on järkyttävän ihmeellinen asia. Minua alkaa itkettää kun oikein ajattelen musiikkia ja kuuntelen sitä ajatuksella. Voi niitä ihmisiä joilta musiikin maailma on suljettu! Kun minä kuulen sellaista musiikkia josta oikein kovasti pidän, tunnen liukenevani ja sulautuvani siihen, ja musiikki täyttää kaiken, kaiken…”

Tämän kirjoitti jamatar 23.4.2020

 

Viimeisimmät postaukset