Vielä kerran kabaree

Jaana laittoi ”tippalootaan” (dropbox) ääntä ja kuvaa VIMMAN viimeisistä kabareeharjoituksista. Siis niistä, joissa meillä oli näyttämöpuvut ja bändikin mukana. Tunnelma oli haikean iloinen. Haikea, koska näin hyvästelimme toteutumatta jääneen juhlaohjelmamme – ja iloinen, koska oli niin hauska laulaa kabareeasuissa ja vihdoinkin bändin kanssa. YouTubessa on nyt myös Jaanan editoima mainio kooste kabareemme vaiheista. Siitä näkee mitä olisi ollut tulollaan, jos…

Syyslomaviikon aikana olen pitänyt kertausharjoituksia. Ehei – ette voi arvata! Kävi niin, että kirjastoreissulla törmäsin kahteen teatteri-CD:hen, joita en tiennyt olevan olemassakaan. Kaj Chydenius säveltäjänä kummassakin. Toinen sisältää legendaarisen LAPUALAISOOPPERAN laulut, toinen yhtä legendaarisen SEITSEMÄN VELJEKSEN laulut, molemmat alkuperäisesityksinä. Olen muinoin nähnyt ne Helsingissä ja Turussa – ja kyllä, ne ovat ikonisen maineensa veroisia. Ja näiden laulujen äärellä olen nyt haikean iloisesti kerrannut nuoruuteni huippuelämyksiä.

Vielä toinenkin kertausharjoitus samalta kirjastoreissulta: Erikseen etsimättä sain näppeihini koirankorville luetun, halvalle paperille painetun kirjan BLUESIN TARINA, tekijänä Paul Oliver. Jos on kirjan ulkomuoto vaatimaton, ei ollut ylellistä myöskään niiden miesten ja naisten elämä, joista opus kertoo. Mustat bluesin pioneerit olivat köyhistä köyhimpiä maatyöläisiä, tehtaiden hanttityövoimaa ja kiertolaisia. Mutta he lauloivat ja soittivat bluesia! Tallensivat sinisiin säveliin murheensa ja harvat ilonsa. Kirjan sisältö on minulle osin ennalta tuttua, mutta mieluisaa asiaa myös kertaan mielelläni. Aina tulee vastaan jokin uusi tiedon muru. Ja CD-kokoelmistani löydän helmiä: ”Ahaa, tää on tää!

Tällä viikolla ei ollut Miniatyyri-harjoituksia, koska Jaana oli kipeänä (EI koronaa!), enkä osallistunut Zoomissa palautekeskusteluun, koska en tiennyt siitä. Mutta ensi tiistaina toivottavasti ollaan taas livenä Muisto-laulujen kimpussa. Dum-dum siihen asti!

Tämän kirjoitti jamatar 21.10.2020.

Viimeisimmät postaukset