Lomaviikolta palattua

Armottoman menon voittokulku jatkuu! Leffa palkittiin myös Tampereen festareilla kotimaisen dokkarisarjan pääpalkinnolla ja Kirkon mediapalkinnolla. Meidän mukana olleiden rinta röyhistyy entisestään! Menestyksen osatekijänä on epäilemättä päivänpolttava aihe, mutta myös taiteellisesti elokuva on täyttä tavaraa. Ja aivan kohta (8.4. alkaen) sen näkevät kaikki halukkaat leffateattereissa kautta maan. Kyllä kannatti opetella ne hankalat laulut ja virittää naamalleen kerta toisensa jälkeen se uupuneen hoitajan tyhjä ilme…

Viime viikolla Tampereella reenailin VIMMA-stemmoja tyttären huushollissa päivisin, kun muut olivat töissä ja päiväkodissa. Illat hoitelin tyttärenpoikaa. Muuten paastosin musiikista, kun en osannut käyttää perheen audio-aparaattia eikä teeveetäkään avattu koko aikana. – Oli raikkaasti erilainen äänimaisema kuin minulla kotona.

Lomalta palattiin taas kuoroharjoitusten pariin, edelleen naamarit päällä, tartuntariskien minimoimiseksi. Emme totta vie halua vaarantaa konserttiamme, josta on kaksi esitystä Kaupungintalolla 24. ja 26.4. Jaana on fiksannut laulujen esitysjärjestyksen, ja rotta vieköön, ne kolme jotka menevät minulta yli hilseen (=äänialani) ovat peräkkäin viimeisinä. Keljua minun kannaltani, sillä se piipittäminen rasittaa pilliä ja vie rippeetkin laulamisen nautinnosta. Nämä ylä-äänet pysyvät minulle mysteerinä. Millä lihaksilla te muut kiipeätte niihin??

Yle 1:n äänilevykonsertti Muistojen Bulevardi tarjoili päivänä muutamana hauskan yllätyksen: Katriina Honkasen laulun jota en ollut kuullut koskaan ennen. Katriinahan on kuopiolaislähtöinen näyttelijä-laulaja-lauluntekijä. Tämä mainio ralli vie jo nimellään kirjojen maailmaan – Matka Charleyn kanssa on Nobel-kirjailija John Steinbeckin romaani. Kyseisen romskun avulla muinoin jäljitin ihailemani kirjailijan osoitteen ja lähetin hänelle fanikirjeen. Mestari vastasi kortilla, joka on minulla visusti tallessa Eedenistä itään osa 1:n välissä. – Korvat höröön nyt, sillä Katriinan laulu antaa oivallisia lukuvinkkejä! Noita kaikkia en minäkään ole (vielä) lukenut.

Tämän kirjoitti jamatar 17.3.2022.

Viimeisimmät postaukset