BRAVO VIMMA! BRAVO BEAT!

Tulin juuri VIMMAN ja Beatin yhteisestä joulukonsertista Kaupungintalolta, ja heti piti päästä purkamaan tunnelmiani. Konsertti oli hieno!! Tyttöjen kirkkaat ja varttuneempien kypsät äänet soivat kauniisti yhdessä ja erikseen. Moniäänisinä kuorosovituksina tututkin laulut saavat uutta väriä. Syvimmin minuun vaikutti loppunumero, kuorojen yhdessä esittämä Lennon-Ono-biisi Happy Christmas. Sen voimakas rauhanjulistus on yhä ja aina sydäntä kouristavan ajankohtainen.

Minulla oli tällä kertaa tilaisuus seurata oman kuoroni esiintymistä katsomosta – ja mitä näinkään? Joukon keskittyneitä, eläväkasvoisia laulajia. Itse mukana ollessahan ei voi tietää miltä me näytämme. Nyt sain todistaa omin silmin, että Jaanan ”Valot päälle”-opetukset on sisäistetty. Hyvä me! Kuoro näytti hyvältä myös uusissa Ritva Liisa Pohjalaisen pukukoruissaan. Ne toivat joulukonserttiin sopivasti juhlavuutta. – Tämän työnäytteen jälkeen molemmat kuorot voivat hyvillä mielin jäädä jouluvapaalle.

Rapakon takana viettämäni kuukausi oli vauhdikas ja tapahtumarikas. Eipä ole ennen tullut kruisailluksi pitkin jyrkkiä vuorikallioita traktorimönkijällä – nyt sekin on koettu ja hengissä selvitty. Oli kivaa! Musiikkiantiakin matkaan mahtui: Vanha blueskettu John Mayall keikkaili San Luis Obispossa, ja Las Vegasissa näin Michael Jackson -tribuuttishown. Jalles Franca oli ilmiömäinen niin ääneltään, eleiltään kuin tanssijanakin. Vegasissa viihdeshowt ovat maailmanluokkaa, ja juuri tämän lajinhan amerikkalaiset toden totta osaavat.

Havainto kaikkialta missä liikuin Amerikassa: Ei humalaisia katukuvassa. Ei edes Vegasissa! (Jonka koko pääkatu on yhtä anniskelualuetta.) Kunpa Suomessakin opittaisiin, että julkinen kännissä ördääminen ei ole ”siistiä”…

Tämän kirjoitti jamatar 8.12.2016

 

Viimeisimmät postaukset

1 ajatus aiheesta “BRAVO VIMMA! BRAVO BEAT!”

  1. Kiitos Marita konserttiarviostasi! Tätä on mukava lukea. Unohtui vielä kertoa yleisölle, että eilen konserttipäivä oli myös John Lennonin kuolinpäivä ja loppulaulu oli siten kunnianosoitus edesmenneelle upealle lauluntekijälle.

Kommentointi on suljettu.