Se on sitten kesä!

Kesä tuli ja tuuppasi äkkirynnäköllä tieltään myöhässä olleen kevään. Onko tämä tottakaan?! Toivottavasti helteet eivät jää tähän, vaan niitä riittää kesä-heinä-elokuullekin.

Maestra oli jälleen ”on Stage” King’s Crownissa maanantai-iltana. Tämähän on meillä jo vakiintunut kevätperinne. Ohjelma oli monipuolinen, alkaen Beat-kuoron tyttöjen jäähyväisesiintymisestä. Kuoro lopetetaan, koska uusia laulajia ei löydy tarpeeksi. Harmi… Tyttäret lauloivat sointuisasti kuuden biisin settinsä, mm. ruotsiksi ja italiaksi. – Maestra Men jatkaa valitsemallaan tiellä vakain askelin. Rakkauslaulut taipuivat nelikolta notkeasti. Mutta lisätkääs vielä vähän ilmettä ja ruutia esiintymiseenne, hyvät herrat! – Laulupuolihan heillä jo onkin hallussa.

Ihana Ella teki sen taas: lumosi meidät enkelinäänellään ja olemuksellaan. Hänen lauluistaan etenkin viimeinen (Bring Me to Life – en tiedä kenen biisi) kosketti intensiivisyydellään. – Sini lauloi klassista – kauniisti, hillitysti ja hallitusti. Siintää metsä -niminen minulle ennalta vieras laulu valloitti minut täysin. Mistä lie löytynytkin tämä pieni helmi? – Erkki rokkasi rouheasti lisäten taas uuden värin illan musiikkipalettiin. Proud Mary pisti meitsinkin rokkijalan vipattamaan.

Omat numeroni olivat Work Song (Adderley-Brown Jr) ja It Ain’t Necessarily So (Gershwin-Gershwin). Edellisessä ”onnistuin” sössimään modulaation, jonka itse olin lauluun sovittanut. Ikävä tunne huomata kesken kaiken menneensä metsään. Mitä siinä voi tehdä? Ei muuta kuin jatkaa pokkana eteenpäin. Parempi ylväästi pieleen kuin arasti oikein, on minun mottoni. Toinen laulu meni paremmin, tykkäänkin näistä roolilauluista joissa saa eläytyä milloin miksikin. Ensi kerralla uudet kujeet – ehkä.

Nyt kesän viettoon. Suloisia suvipäiviä kaikille!

Tämän kirjoitti jamatar 15.5.2018

Viimeisimmät postaukset

1 ajatus aiheesta “Se on sitten kesä!”

  1. Bring me to life on Evanescencen kappale: https://youtu.be/EQGqpiUAmRo (älä hätkähdä alkua, siinä on pitkä johdanto).

    Siintää metsä on Ahti Sonnisen laulusarjasta Seitsemän laulua unkarilaisiin kansanrunoihin. Siitä sarjasta löytyy myös hilpeitä ohjeita nuorille naisille (”Mikä miehestä on hyöty, jotk’ei sulhovöihin vyöty… saa puusilmä munkki olla, jos ei nuotiolla kohme lähde… siellä ärmäkit ne jöröt muriskoot kuin metsän möröt yötä päivää!”)

Kommentointi on suljettu.