Melkein kesä!

Lähes kesähelteet tulivat jo nyt – ja saman tien hiirenkorvat koivuihin. Nuo pienet nuppuset saavat minut aina hassuksi ilosta. Hennonvihreinä sinitaivasta vasten ne ovat sykähdyttävä näky.

Maestran 10-vuotislaulajaiset vietettiin eilen Kaupungintalolla ja juhla oli odotetusti lämminhenkinen. Väkeä sali täynnä kuten tapanamme on, ja VIMMA hoiti osuutensa mallikkaasti. Lempparibiisini Jos mun tuttuni tulisi sai väkevän loppuhuipennuksen, kuten sovittu oli. Kaisa Korhosen alkuperäisesitys on railakas jenkka, meidän versio tunteikkaampi. Kumpi parempi? Molemmat ok.

Laulujen välillä Jaana kertoili Lauluklubi Maestran vaiheista screenille heijastettujen kuvien kera. Siellä näkyi tämän blogin eka postauskin! Onhan näitä tullut värkätyksi, pitempään kuin alussa olisin ikinä arvannut. Mitäs, kun on kiva aihe niin kivahan siitä on postailla.

Yllätysnumerona Maestran tähtioppilas Ella esitti taidolla ja tunteella kaksi laulua ja kiitti koskettavin sanoin opettajiaan Jaanaa ja Teijaa. Ellalla oli myös suuri uutinen: Hän lähtee opiskelemaan musiikkia Berliiniin! Mukaansa hän saa meidän maestralaisten onnentoivotukset.

Ja yllätykset jatkuivat: Teija lauloi argentiinalaisen tangon, Carlos Gardelin Por una cabeza. Upeaa! Teija ja Jaana esittivät myös dueton, samoin Jaana ja Ella. Viimemainitussa Ella oli ”Beyoncé” ja Jaana ”Andrea Bocelli”. Katsomo räjähti suosionosoituksiin, syystäkin.

Juhlan yhteislaulut olivat suvisen sään kunniaksi kevät-kesäaiheisia. Anttilan keväthuumauksen kohdalla ehdin jo pelätä, että noinkohan se yksi säkeistö taas puuttuu ja sotkee sävelet (kuten on käynyt kahdesti) – mutta ei, nyt sujui nätisti. Ja väki lauloi antaumuksella, kuten aina.

Karonkka vietettiin ravintola Skillassa. Oli hyvät pöperöt (välimerellinen buffet) ja vapautunut tunnelma. Hyvillä mielin voidaan nyt ryhtyä metsästämään kabareelauluja VIMMAN juhlaohjelmaan. Ei ihan simppeli homma muuten.

Jaana vinkkasi uudesta VOICEMANUAL-blogista, johon hän ja kollegansa Antti Annola kokoavat laulutietoutta laaja-alaisesti. Vakuutuin ensivilkaisulla että blogi on oikea lauluharrastajan aarreaitta. Menkää, lukekaa ja tykästykää!

Iskelmähemmo Markus Salo voitti Voice of Finlandin ja hevitykki Jasse Jatala tuli toiseksi. Voi sanoa että sovinnaisin finalisti vei voiton, ehkä odotetustikin. Mutta Markus on kiistatta hyvä genressään. Hänessä on ainesta kiintotähdeksi iskelmätaivaallemme.

Tämän kirjoitti jamatar 27.4.2019

 

 

Viimeisimmät postaukset

1 ajatus aiheesta “Melkein kesä!”

  1. Olisipa ollut kiva olla läsnä tuolla 10-vuotisjuhlassa <3 Kuulosti niin kivalta 🙂
    Yritin juttua lukiessa sieluni silmin nähdä kuvattuja esityksiä ja aistia tunnelmaa… Jospa minä vielä jonain päivänä pääsen teidän esityksiin <3

Kommentointi on suljettu.